One su odvažne, snažene i prekrasne, iako je iza njih već više od pola stoljeća života.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Kada su bile na vrhuncu slave, palile su i žarili, a i danas nisu daleko od toga.

Donosimo vam listu 'top pet' glumica koju u svojim zrelim godinama ostavljaju bez daha.

Kim Basinger

Iako je već zakoračila u šezdesete, ovaj sex simbol 80-ih još uvijek ostavlja mnoge bez teksta. Glumica je po Playboyjevu popisu jedna od najseksepilnijih žena 20. stoljeća, a to nas nimalo ne čudi s obzirom da i danas izgleda senzacionalno, što je još jednom pokazala kada se pojavila u filmu 'Pedeset nijansi mračniji' kao negativka.

Lynda Carter 

Američka glumica i muzičarka, koja je godine 1972. osvojila titulu Miss World USA, najpoznatija je po ulozi Wonder Woman, odnosno Diane Prince u seriji koja se snimala od 1975. do 1979. godine. Danas, iako više nema oskudni kostimić, još uvijek je omiljena super-junakinja.

Julianne Moore

Unatoč tome što je već u šestom desetljeću, ova glumica može se pohvaliti mladolikim izgledom, izvrsnom linijom i svježim licem. Jedna od najpoznatijih riđokosih glumica kaže kako je tajna njene mladolikosti joga koju od svoje tridesete prakticira četiri puta tjedno.

Jane Fonda

Američka glumica, spisateljica, politička aktivistica, bivša manekenka i guru fitnesa, uskoro će napuniti osamdeset godina. Glumica se i danas bavi fitnesom koji je, kako kaže, tajna njezine izvrsne linije i gipkosti. Naime, baš ju je fitnes izvukao iz pakla bulimije u kojem se našla kao mlada glumica, pokušavajući udovoljiti nemogućim standardima industrije.

Susan Sarandon 

Ona je holivudska ikona koja i u sedamdestim godinama, nakon troje djece, izgleda izvrsno. Socijalna je aktivistica i ljevičarka koja je često javno govorila ono čega su se drugi bojali. Čini se kako je baš ta vatra u oskarovki razlog njezinog izvrsnog izgleda.

 

Iako se u našem odabiru našlo samo pet glumica koje zaslužuju ovu laskavu titulu, ima ih još koje nam mogu poslužiti kao uzor. Jer na kraju dana, godine su samo broj, a mi možemo učiti od najboljih...

 

Reci što misliš!