U Putinovoj biografiji izbrisan je svaki spomen na Ljudmilu, no tko je žena koja je 30 godina stajala iza najmoćnijeg čovjeka Rusije?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Ljudmila Očeretna i Vladimir Putin upoznali su se u njihovom rodnom Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu. Bilo je to početkom 80-ih te su se vrlo brzo i vjenčali. Ona je radila do tada kao stjuardesa u ruskoj avio-kompaniji “Aeroflot”, dok je Putin radio za KGB.

Skoro deset godina kasnije par se vraća u Lenjingrad gdje Putin započinje svoju političku karijeru. Putin je navodno smatrao kako supruga treba biti skromna te da se ne treba isticati, što je bilo i vidljivo jer se o prvoj dami gotovo ništa nije znalo.

Od početka se činilo kako Ljudmila jednostavno nije bila spremna za svoju ulogu.

"Ja zaista ne volim publicitet. Kada sam saznala da je Vladimir imenovan za predsjednika plakala sam cijeli dan jer sam znala da je gotovo s našom privatnošću", rekla je jednom prilikom Ljudimila.

Mediji su pisali kako žena koja je voljela, nije bila voljena, ali ona je unatoč tome ostala uz supruga 30 godina. Nedugo nakon proslavljene okrugle obljetnice, objavili su da se razvode.

"Naš brak je okončan zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir Vladimirovič je potpuno utonuo u svoj posao. Djeca su nam porasla...", rekla je Putinova prva supruga.

I opet, baš kao i za vrijeme Putinovog uspona, dugo nakon razvoda 2013. godine za Ljudimilu se nije čulo. Čini se kako je sreću tek pronašla, baš kao i njezin bivši suprug, u mlađem partneru.

Udala se za 21 godinu mlađeg Artura Očeretnija, biznismena s kojim živi u luksuznoj vili na jugozapadu Francuske. Vila je vrijedna sedam milijuna dolara i Ljudmila ju je kupila šest mjeseci nakon razvoda s Putinom s kojim ima dvije kćeri.

Iako ne voli javnost, Ljudimili zasigurno imponiraju uspješni muškarci s obzirom na to da joj je novi odabranik direktor neprofitne organizacije 'Centar za razvoj međuljudskih odnosa'.

Fatalna Ljudmila tako se zauvijek oslobodila tereta koji nosi titula prve dame.

Reci što misliš!