U Irskoj su zbog nevremena zatvorene škole i autobusi ne voze. Hrvatska dijaspora dan je iskoristila za odmor i uživanje

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Razorni uragan Ofelija pogodio je Irsku i okolne otoke. Dvije su osobe poginule; tridesetogodišnjak zbog neopreznog rukovanja motornom pilom te pedesetogodišnjakinja kada se na nju zbog jakog vjetra srušilo stablo. 

Olujom je najgore zahvaćen jugozapad, dok je u ostatku zemlje mirno. Škole i javne ustanove su zatvorene, autobusne linije ne voze, a građanima je preporučeno da ostanu kod kuće. 

Osiguravajuće kuće u Irskoj izdale su priopćenje kako neće isplaćivati novac zbog automobilskih nezgoda prilikom uraganskog nevremena pa se većina drži preporuke i ne ide nikuda.

Hrvatska dijaspora u Irskoj dan je iskoristila za odmor i uživanje. Među njima je i Zagrepčanin Marin Mikulić koji s cimerima, Antoniom iz Virovitice, Dominikom iz Slavonskog Broda, Markom iz Zagreba te Mihaelom i Vedranom iz Osijeka stanuje u dublinskom kvartu Finglas. 

Dečki su uragan proveli kod kuće gledajući filmove. Izašli su tek do kvartovskog dućana kako bi kupili slatkiše. Tom su prilikom snimili i ovaj video koji smo dobili. 

- U Dublinu je mirno, uragan još nije došao, no vjerojatno ni neće. Nije bilo ni kiše, samo jak vjetar, ali ne jači od prosječne bure. Na ulicama nema panike, svi su uglavnom kod kuće. Radi jedino pokoji dućan i pubovi - rekao je za Otvoreno Marin s dublinskih ulica. 

 (MiMi)

Reci što misliš!