Osim toga, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorištavanje otvorenih izvora informacija.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Osim prilike da brane SAD, zaposlenici CIA-e dobivaju novčane bonuse do 35.000 dolara, ali to je tek početak. Na primamljive oglase u CIA-i sada se mogu prijaviti svi koji, između ostalog, znaju hrvatski jezik. Naime, potreban je instruktor za strane jezike koji bi radio u Washingtonu.

''CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obavještajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu'', stoji na stranici za CIA-ine karijere.

CIA traži i kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorištavanje otvorenih izvora informacija.

''Kao službenik za iskorištavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA-u, otkrivat ćete, prikupljati i procjenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju. OSINT obuhvaća tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupine podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije. Kao OSEO, razvijat ćete planove koji koriste učinkovite alate i metodologije za istraživanje i prikupljanje informacija o otvorenim izvorima informacija. Upotrebom vašeg znanja o zemljopisnom ili tematskom području, informacijskom okruženju otvorenog koda i poznavanju jezika, prenijet ćete svoje otkriće u pisanim proizvodima i informacijama'', stoji u tom oglasu kojeg u cijelosti možete pročitati na stranici CIA-e.

Jedina je caka, za posao potrebno je imati i američko državljanstvo.

Reci što misliš!