Demokrati i republikanci u Senatu nisu uspjeli postići dogovor o financiranju savezne vlade pa sve savezne agencije i programi koji nisu od ključne važnosti prestaju s radom pa tako i Kip.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Kip slobode i muzej posvećen useljenicima na otoku Ellis u New Yorku zatvoreni su zbog paralize američke državne uprave koja je nastupila u petak u ponoć nakon što demokrati i republikanci u Senatu nisu uspjeli postići dogovor o financiranju savezne vlade, podijeljeni oko pitanja ilegalne imigracije i sigurnosti granica.

"Kip slobode i otok Ellis smjesta se, zbog nedostatka sredstava, do daljnjega zatvaraju", objavljeno je na internetskim stranicama tih njujorških znamenitosti. U međuvremenu je Smithsonian objavio da će svi njegovi muzeji i Nacionalni Zoo u Washingtonu biti otvoreni tijekom vikenda, ali da se čeka uputa za ponedjeljak.

Zbog propasti pregovora o proračunu sve savezne agencije i programi koji nisu od ključne važnosti prestaju raditi.

Ključne službe će nastaviti s radom, a one uključuju nacionalnu sigurnost, poštu, kontrolu leta, neophodne i hitne liječničke službe, pomoć u slučaju katastrofa, zatvore, porezne službe i proizvodnju električne energije.

(HINA)

Reci što misliš!