Izgleda da su i kumice na placu shvatile da je bahatost vrlina koja je u našoj zemlji jedina na cijeni pa se i one tome prilagođavaju. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 


Klimatske promjene, sve je evidentnije, izazivaju podivljale vremenske prilike koje se sve svirepije manifestiraju i donose nam niz problema. Dok u Americi caruju led i snijeg, u Hrvatskoj zima još uvijek nije pokazala zube. 

Zbog visokih temperatura mnoga mlada i neiskusna stabla već su propupala, a u šumama su niknule i prve proljetnice. Mraz i snjegovi vjerojatno će stići u travnju i dokrajčiti ono malo poljoprivrede što je ostalo u Hrvatskoj.

Uz temperature, divljaju i cijene pa smo danas na Dolcu uslikali ovu fotografiju prvih ovogodišnjih trešanja. Cijena? Prava sitnica. Za kilogram siječanjskih trešanja, koje vjerojatno ipak nisu rodile u prvom mjesecu 2018. već su prošlogodišnje iz nečijeg zamrzivača, izdvojit ćete 250 kuna. 

Svaka roba ima svoga kupca, kaže stara trgovačka poslovica. Pitamo se ipak, kakvom su kupcu namijenjena ove luksuzne trešnje s Dolca? Osim kakve hirovite trudnice ili stanovnika Hrvatskog Sabora i Vlade RH, sumnjamo da si itko u Hrvatskoj ovakvo što može priuštiti. Izgleda da su i kumice na placu shvatile da je bahatost vrlina koja je u našoj zemlji jedina na cijeni pa se i one tome prilagođavaju. 

Mia Mitrović 

Reci što misliš!