Za ovu odluku s kojom zaključuje 2017. , vladu Andreja Plenkovića kao da je inspirirao Superhik. Oporezuj siromašne da bi bogatima kupio skupe mobitele. Jer mi to zaslužujemo.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 


Kada smo već pomislili da nas vlada Andreja Plenkovića više ničim ne može iznenaditi, nasmijati ili šokirati jer je do kraja 2017. ostalo još samo 12 dana, stigla nam je čestitka iz Središnjeg ureda za javnu nabavu. Republika će Hrvatska za predstojeće blagdane nagraditi svoje uhljebničke kadrove najnovijim modelima pametnih telefona. Jer mi to zaslužujemo. 

Ovakva megalomanska javna nabava mobitela dosad još nije zabilježena u povijesti mlade nam države koja je zabilježila svašta. Članovi Vlade i drugih javnih institucija dobit će 10 800 mobitela i 5 900 modema za bežični internet. Sve to koštat će (nas) 65, 3 milijuna kuna u iduće dvije godine. 

Sretni dobitnici novih mobitela podijeljeni su u tri skupine, tri staleža. Najskuplje će mobitele, vjerojatno najnovije modele Samsunga i I-Phonea, dobiti članovi Vlade te zaposlenici ministarstava, Ureda predsjednice, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH... Jer u ovim teškim vremenima navedeni ne zarađuju dovoljno i ne mogu si od svoje plaće kupiti skupe uređaje, već to moraju građani. 

Drugi stalež dobit će one manje ugledne mobitele, proizvedene 2016. i mlađe. To se odnosi na 504 institucije u koje su uključena županijska i općinska državna odvjetništva, županijski sudovi, zatvori, veleučilišta, uredi državne uprave, sveučilišta, prekršajni sudovi, upravni sudovi... Ovo je dobar potez jer možda posjedovanje pametnih telefona opameti naše pravosudne djelatnike pa napokon počnu donositi pametnije presude. 

Treći stalež dobit će one najneuglednije mobitele, proizvedene nakon 2015. Takve će mobitele dobiti Agencija za ugljikovodike, Agencija za vodne puteve, Agencija za obnovu osječke Tvrđe, zatim centri za odgoj i socijalnu skrb, državni arhivi, DORH, Hrvatska matica iseljenika, razni zavodi - npr. Hrvatski zavod za norme, kaznionice, muzeji, sudovi...

I specifikacije uređaja jasno su navedene. Naši državni službenici koji toliko vjerno služe interesima građana i mudro vode ovu našu državu kao lađu u oluji, ne mogu telefonirati na nekakvoj staroj, neupotrebljivoj krami. 

Prva skupina mora dobiti mobitele proizvedene 2017. godine, s dijagonalom od 5,2 inča te razlučivosti 1440*2560 px, radne memorije minimalno 4 GB-a i unutarnje memorije minimalno 64 GB-a, kamera mora također biti vrhunska - stražnja razlučivosti više od 12 MP-a, LED flash, autofokus... Tako da u miru mogu snimati selfije i svakodnevno nas slikom, zvukom i razlučivošću podsjećati na to kakve smo budale što sve to trpimo i dozvoljavamo. 

Mia Mitrović

(podaci ukradeni s Indexa i Direktnog)

 

Reci što misliš!