Nije li vrijeme da se zaustavi sramotna politika i sustavno uništavanje Slavonije i Baranje?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Početkom prosinca prošle godine dok je većina građana razmišljala kako će izaći na kraj s prevelikim računima, a premalim primanjima, javnost je saznala kako će Ministarstvo unutarnji poslova platiti 12 milijuna kuna za dva nova blindirana Mercedesa. Nakon automobila, sabornicima su neophodni i novi mobiteli, što je s razlogom izazvalo bijes mnogih građana.

Obične građane, za čiju 'dobrobit' Vlada radi, muče neki sasvim drugi problemi...

Naime, osječki autoprijevoznik Panturist ovog je tjedna počeo primjenjivati novi vozni red te ukinuo čak 72 autobusne linije koje prometuju Osječko-baranjskom županijom.

Stanovnici su ogorčeni jer, kako kažu, sada nemaju prijevoz kada se vraćaju iz škole ili s posla. Zbog svega je reagirao i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo koji je zatražio sastanak s predstavnicima tvrtke iz koje su ranije priopćili kako linije ukidaju 'zbog neisplativosti i malog broja putnika'.

Ono malo stanovnika što je ostalo u manjim mjestima sada je u nemilosti jer nemaju kako otići na posao. Mladi ne stižu u školu, a riješenje se vidi samo u mini busevima. Naravno, ono što se očekuje je da Vlada reagira te što prije omogući riješenje ne bi li i ovo malo ljudi što je ostalo u Slavoniji i Baranji bilo u stanju zadržati posao te nastaviti obrazovanje.

Zanimljiva 'demografska politika' za jednu članicu EU-e u 21.stoljeću.

 

Reci što misliš!