Ne propustite ovaj jedinstveni događaj i 29. prosinca dođite u Lisinski uživati u čardašu - u strasti, temperamentu i emocijama koje donose najbolje od mađarske glazbene umjetnosti

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr
 
U petak, 29. prosinca Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog priprema glaubeni užitak za sve ljubitelje mađarske glazbe i strastvenog čardaša. 
 
Za nezaboravno glazbeno iskustvo pobrinut će se svjetski priznati umjetnici - pijanist Ivan Krpan i sopranistica Lana Kos u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića.
 
Glazbeni dragulj poznatoga mađarskog virtuoza i skladatelja Franza Liszta, 1. koncert za glasovir i orkestar u Es-duru uz Simfonijski orkestar HRT-a izvest će Ivan Krpan. Taj je dvadesetogodišnjak osvojio prvo mjesto na velikom i prestižnom pijanističkom Natjecanju Ferruccio Busoni u talijanskome gradu Bolzanu, čime su mu otvorena vrata svjetske glazbene scene. Nakon pobjede na tom natjecanju, počele su i karijere Marthe Argerich, Jeromea Rosea i Garricka Ohlssona, stoga se Ivanova pobjeda smatra jednim od većih uspjeha hrvatskoga pijanizma općenito.
 
Lana Kos je nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu već angažirana u svjetskim opernim kućama. Svojim je talentom oduševila publiku kad joj je bilo samo sedamnaest godina, kad je debitirala u ulozi Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli u zagrebačkom HNK-u. Jedinstvenu boju glasa i raspon od tri oktave prepoznao je i Mstislav Rostropovič koji ju je pozvao da surađuje na novoj postavi opere Rat i mir Sergeja Prokofjeva u moskovskom Boljšoj teatru. Bila je najmlađa osoba koja je dobila stalni angažman u Bavarskoj državnoj operi u Münchenu, a od tada je nastupila u veronskoj Areni, Grčkoj državnoj operi, Operi u Palermu, Kraljevskoj operi u Stockholmu, Kraljevskoj operi u Madridu i mnogim drugim uglednim glazbenim dvoranama.
 
Dvoje mladih solista pratit će Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića koji svaki put iznova oduševljava strastvenim pristupom vrhunskim glazbenim djelima. Njegov je trud, i ljubav prema glazbi, prepoznat diljem svijeta. Dirigirao je Simfonijskim akademskim orkestrom iz Seula, Simfonijskim orkestrom Beneventa, Orkestrom opere iz Cagliarija, Orkestrom Arena di Verona, Orkestrom Deutsche Oper iz Berlina, Filharmonijskim orkestrom Nice i mnogim drugima. On je dirigent koji ništa ne prepušta slučaju pa iz svakog orkestra s kojim surađuje redovito dobiva najbolje. Kvaliteti izvedbe pridonijet će Simfonijski orkestar HRT-a s kojim surađuje već dugi niz godina.
 
 
Za nezaboravno glazbeno iskustvo pobrinut će se svjetski priznati umjetnici - pijanist Ivan Krpan i sopranistica Lana Kos u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića.
 

Reci što misliš!