Iako više nisu među nama, Lemmy, Eddie i Phil pomaknuli su glasan r'n'r na novi orgazmični level. Spajanja svih supkultura u jednu legiju također dokazuje da je Motorhead muzika za sve.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

"I had a good run, fuck it", riječi su legendarne rock'n'roll ikone Iana Fraisera Kilmistera nakon što mu je dijagnosticiran rak. Sex alkohol i droga, točnije whiskey cola, cigarete i speed činili su njegov život i baš radi toga je smatran medicinskim fenomenom.

Specifičan zvuk na Rickenbacker bas-gitari i način pjevanja na pozornici Lemmija je činilo 49% motherfucker, 51% son of a bitch. Njegova je poslovica glasila „born to lose live to win“. Svojim perverznim lyricsima poručio je svijetu da se živi samo jednom, ne gleda na posljedice i krši “pravila života“.

Dokazao je to sa svojim načinom življenja. Od svoje 30. godine konzumirao je bocu Jack Danielsa dnevno, pošmrkao kilometre speeda i pušio 2 kutije crvenog Marlbora na dan. Kasnije Lemmy mijenja whiskey s vodkom i sokom od naranče, puši jednu kutiju Marlbora na tjedan i dalje uspijeva doživjeti 70. godinu života.

Svojim unikatnim izgledom odvodi više od tisuću djevojaka u krevet i otvara im vrata rock and rolla barem na jednu noć. Motorhead je u svojih 38 godina iza sebe ostavio 22 studijska albuma, devet albuma uživo, deset kompilacija, četiri EP-a, 29 singlova i 34 spota.

1981.godine izašla je prva ploča „No Sleep 'till Hammersmith“ i osvojila prvo mjesto na Top ljestvici. Lemmy, Eddie i Phil bili su na vrhuncu slave i pomaknuli glasan r'n'r na novi orgazmični level. Spajanja svih supkultura u jednu legiju također dokazuje da je Motorhead muzika za sve.

Na žalost danas je „big trio“ mrtav, ali ne i Motorhead. I dalje glasnim rock and rollom bogovi bacaju njihove vjerne fanove u trans, zvučnici su uvijek pojačani na maximum i trnci su prisutni od početka do kraja svakog albuma ili pjesme. Ovaj fenomen pokazuje da se život ne bi trebao živjeti površno nego punim plućima, živi život kakav želiš - živi Motorhead.

Tea Kolačko

 

 

Reci što misliš!