Što se tiče hrvatske reprezentacije, u našoj skupini D Španjolska bi bila prva, dok bi mi zauzeli drugo mjesto, doduše s malom prednošću, 68 naprema 67 posto koliko bi imala trećeplasirana Turska.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija neće ostvariti veći uspjeh na predstojećem EURU u Francuskoj, podatak je koji donose američki statističari iz “Gracenote Sportsa”. Naime, Amerikanci su napravili analizu u kojoj su kako kažu izveli 10 tisuća simulacija koje su im dali konačne podatke.

Prema analizi, u finalu EP će igrati Francuska i Španjolska, a domaćini Francuzi će biti ti koji će otići do samoga kraja. Što se tiče hrvatske reprezentacije, u našoj skupini D Španjolska bi bila prva, dok bi mi zauzeli drugo mjesto, doduše s malom prednošću, 68 naprema 67 posto koliko bi imala trećeplasirana Turska.

Kao drugi u skupini u osminu finala bi išli na prvog iz skupine E, Belgiju te bi to bio i kraj našeg puta na EURU (56 naprema 44 posto prednost u korist Belgije). Belgijce bi u četvrtfinalu zaustavila Njemačka, a Nijemce pak u polufinalu Francuska. U drugom polufinalu, prema simulaciji, igrali bi Španjolska i Engleska.

Dakako, kad bi gledali statistiku tada Hrvatska nikad ne bi osvojila broncu na SP 1998. u Francuskoj, ili Grčka EURO 2004. godine. No, svakako ćemo zapamtiti ovu simulaciju i vidjeti koliko je bila točna nakon EURA.

Reci što misliš!