Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Ante Čačić na klupi Maribora bio je slabiji od Pavela Vrbe, češkog izbornika, koji je tada vodio Viktoriju Plzen. No, sada su, smatra Čačić, karte drukčije podijeljene što se tiče kvaliteta momčadi koje vode.

– Sjećam se gospodina Vrbe iz dvije utakmice Maribora s Viktorijom, bio je to play-off Lige prvaka. Izuzetno je kvalitetan, imam respekt prema kolegi. Ali, sada smo u drukčijim ulogama, ja u rukama imam Hrvatsku, koja je igrački kvalitetnija nego što je to bilo kad sam ja vodio Maribor – rekao je Čačić.

Potvrdio je da će Srna igrati, da zna sastav, ali ga nije rekao. Znakovito je Čačić naglasio.

– Svi igrači koji su igrali protiv Turske u odličnom su stanju – kaže Čačić.

Naravno, pohvalio je Češku, još nismo čuli trenera, koji je rekao da mu protivnik nema pojma. A kako su se na Hrvatsku odrazile ove crne vijesti? Najprije smrt Srnina oca, pa nešto poslije i oca Marijana Mrmića.

– Zaista je crno, ali nekako smo se adaptirali, to nas još više galvanizira. Prije odlaska na trening saznali smo da nam je šefici računovodstva suprug dobio moždani udar. Ima mnogo stvari protiv kojih se ne možeš boriti – rekao je Čačić.

Ponovio je da Hrvatsku zanima samo pobjeda.

– Bod bi nam bio dobar, ali Hrvatska protiv svake reprezentacije može i mora težiti da je dobije. Tako će biti i protiv Češke – zaključio je hrvatski izbornik.

Reci što misliš!