“Druže Plenki mi ti se kunemo” mogli bi reći, nakon što je HRT sinoć ponovio prijestup od dan ranije. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Nakon što su urednici HRT-a prekjučer u večernjem Dnevniku 3 u sportskom dijelu objavili nepotrebnu vijest o čestitki premijera Andreja Plenkovića na osvojenom zlatu gimnastičaru Tinu Srbiću, ni sinoćnji Dnevnik 3 nije bolje prošao. Naime, nakon pobjede Hrvatske protiv Ukrajine, uslijedila je kratka vijest koju je pročitao voditelj o tome kako je premijer Andrej Plenković prvi čestitao reprezentaciji na uspjehu.

“Prvi je našoj reprezentaciji na Twitteru čestitao premijer Plenković, napisao je čestitam Vatrenima”, kazao je u eter Damir Smrtić.

Ne, drugi, ne treći, već prvi, jer, eto Plenković ne samo da je veliki vođa,već on stigne i prvi čestitati. On je najbrži, najbolji, nepogrešiv. Ovo već postaje tragikomično. “Kult velikog vođe” očito je način na koji Plenković preko podobnih struja na HRT-u gradi svoj imidž, nešto što smo mogli vidjeti u doba socijalizma i “druga Tita”. Plenković ovo, Plenković ono, politika, sport, sad samo čekamo i da Plenković počne čestitati recimo hrvatskim balerinama na uspješnom nastupu u Moskvi, a urednici Dnevnika to objave. Dobro, znamo da neće, jer nogometaši su najatraktivniji i privlače narodne mase…

Reći će neki, pa što ima loše u tome da premijer zemlje čestita sportašima? A mi ćemo odgovoriti – nema ništa loše. Ali ima kada koristi javni servis, državnu televiziju za vlastitu promidžbu. Plenkovićev je tweetao i čestitao, njegovi sljedbenici koji ga prate na Twitteru mogli su to vidjeti, no ponavljamo riječi našeg čitatelja, ne želimo u sportskim minutama gledati Plenkovića koji se “šlepa” uz uspjehe sportaša? Ni bilo kojeg drugog političara, funkcionera, instituciju koja nema nikakve veze s uspjehom koji su nogometaši ili Tin Srbić postigli.

Kad smo već spomenuli mladog Srbića, uvjeti u kojima on trenira u Dubravi doista su ponižavajući. Improvizirana preča na kojoj trenira ima temelje, vjerovali ili ne, spojene na šank na katu ispod, a nogama kad se vrti na preči skoro udara u plafon. Poručujemo Plenkoviću i svim ostalim političarima koji nam zatrpavaju mail svojim čestitkama nogometnoj reprezentaciji da probaju promociju sebe graditi isključivo na razvoju društva, ekonomije, sportske infrastrukture, a ne da moramo gledati povratak u komunizam i stvaranja “kulta ličnosti”.

Reci što misliš!