Umjetnički fotograf Tony Hnojčik u svojoj 66. godini po prvi put je ušao u ribarnicu. Rezultat su spektakularne fotografije kojih se ne bi posramio ni National Geographic

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Suradnike portala Trešnjevka Online, Istrijana Bolea Balotu i Slavonca čeških korijena Tonyja Hnojčika gotovo svaki dan možete sresti na Trešnjevačkom placu. I dok prvi ćakula s kumicama u potrazi za dobrom pričom, Tony fotografira bogatu ponudu trbuha Trešnjevke. 

Ipak, ima jedno mjesto na kojem nikada nisu bili - ribarnica na istočnom dijelu placa, poznata po najsvježijoj jadranskoj ribi u ovom dijelu Zagreba. Tony je u ribarnicu dugo odbijao ući. Ne podnosi, kaže, miris ribe. 

Na sreću, nakon podužeg nagovaranja, istarski novinar uspio je Slavonca uvući u prostor ribarnice. Rezultat su spektakularne fotografije. 

- Fotografijom se bavim više od 50 godina. Kao reporter prošao sam slavonski front i brojne zahtjevne terene, no u ribarnicu još nikad nisam bio. Slavonac sam, podrijetlom Čeh i morska riba nije na mom jelovniku. Zapravo, izbjegavao sam ribarnice jer ne podnosim baš najbolje miris ribe. Međutim, kad sam najzad ušao, opčinile su me boje i oblici morskih stvorenja izloženih na tezgi kao na izložbi. Ništa mi nije smrdjelo. Kad je riba svježa kao ovdje, onda ne smrdi- rekao je Tony i ustupio nam ove spektakularne fotografije kakvih se ne bi posramio ni National Geographic.

Tonijeve ostale radove možete vidjeti na njegovom Facebook profilu

Uživajte u galeriji!

(MiMi)

Reci što misliš!