U Histrionskom domu u pripremi je mjuzikl o legendarnoj Florence Foster Jenkins, koja je u povijest ušla kao jedina operna diva bez sluluha koja je nastupila u rasprodanom Carnegie Hallu. Igra ju Anja Šovagović.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

U četvrtak, 25. siječnja u Histrionskom domu premijerno će se izvesti mjuzikl 'Famozna', o životu i karijeri Florence Foster Jenkins, najgore operne dive u povijesti glazbe snimljene na nosačima zvuka. U legendu je ušao njen potpuni nedostatak smisla za intonaciju, ritam i općenito -pjevanje.

Mjuzikl je inspiriran filmom iz 2016. u kojem glavnu ulogu, Florence Foster igra Meryl Streep. U Histrionskoj varijanti, Florence će igrati Anja Šovagović kojoj ovo nije prvi put da ukrštava ulogu s Meryl Streep. U Gavellinom hitu 'Kolovoz u okrugu Osage' igrala je lik Violet Weston, koju također igra Streep. Za ulogu je nagrađena i Nagradom hrvatskog glumišta. 

Predstavu će režirati Krešimir Dolenčić,a uz Anju Šovagović igra i legendarna splitska glumica Marija Sekelez koja tumači Florencinu najveću kritičarku. 

 

 

 

 

Reci što misliš!