Nemili događaj dogodio se u srijedu poslijepodne u Kaštel Sućurcu javlja Dalmacija News

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Kaštel Sućurac, 15.06.2016 oko 17.30 sati dogodio se incident nakon sudara osobnog automobila marke Golf i Prometovog autobusa, linije broj 2. Prometna nesreća pretvorila se u remećenje javnog reda i mira te na kraju rezultirala uhićenjem jednog muškarca. Prvo je došlo do sudara osobnog vozila i Prometovog autobusa, a 23-godišnji vozač automobila pokušao je nasilno otvoriti vrata autobusa i obračunati se s vozačem. 

Tijekom dana oglasilo se Radničko vijeće splitskog Prometa, a dopis priopćenje kojega je potpisao Ivan Barišić prenosimo u cijelosti:

Vozač Golfa namjerno je naglo kočio ispred autobusa s očitom namjerom da ga prisili na zaustavljanje.

Obzirom da su mnogi mediji objavili da se u utorak 14. lipnja u 17:30 u Kaštel Sućurcu dogodio sudar Prometovog autobusa i osobnog vozila, želimo pojasniti kako je došlo do sudara i posljedično do napada na našeg vozača.

Vozač autobusa pretjecao je biciklista, a vozač Golfa počeo je istovremeno pretjecati autobus, te trubljenjem iskazivati svoje nezadovoljstvo.

Čim je obišao autobus, vozač je naglo Golfom skrenuo ispred autobusa i počeo naglo kočiti neposredno ispred njega s očitom namjerom da ga prisili da se zaustavi. Vozač autobusa nekoliko je puta naglo kočio u želji da izbjegne udarac u vozilo ispred koje je naglo usporavalo, ali ipak nije uspio izbjeći udarac u njegov stražnji dio.

Vozač Golfa izletio je iz vozila i odmah počeo bijesno udarati po prednjem staklu autobusa razbivši ga. Pokušao je nasilno otvoriti vrata autobusa i ući te se obračunati s vozačem, ali nije uspio jer su i putnici priskočili u pomoć vozaču.

Putnici su odmah pozvali i policiju koja je stigla nakon nekoliko minuta te savladala napadača koji je tom prilikom vrijeđao i fizički lakše ozlijedio policajca. Napadač je priveden u policijsku postaju, gdje je nad njim, nakon što se otrijeznio, trebala biti provedena kriminalistička obrada. Odbio je alkotest.

Nadamo se da će ovo pojašnjenje, uz kratki video i nekoliko fotografija pomoći da javnost razumije što se doista dogodilo. Ovom prilikom najljepše zahvaljujemo putnicima koji su pomogli našem vozaču.

Napad na Prometovog vozača u Kaštelima

Reci što misliš!