U ovom neveselom društvu uskoro bi se mogla naći i fotografija bivšeg katalonskog premijera Charlesa Puigdemonta. Španjolsko pravosuđe za njim je izdalo uhidbeni nalog.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Todorićev 'mugshot' konačno je objavljen na crvenoj listi najtraženijih kriminalaca Europe. Bivšeg šefa Agrokora na tjeralici se tereti za korupciju, krivotvorenje dokumenata, prijevaru te djelovanje protivno interesima Europe. Na Europolovoj tjeralici nalazi se u šarolikom društvu mafijaša, pedofila, dilera, trgovaca oružjem, štemera i ubojica. Skoro pa da nam ga je žao.

Navedena je i visina bjegunca, njegov datum rođenja, te boja očiju. Zanimljivo, na tjeralici piše da Todorić ima smeđe oči što je pogrešno jer su oči posrnulog poduzetnika sivo-plavo-zelene. I tužne.

Činjenica da je postao lice s tjeralice Todorića nimalo ne zabrinjava. Dane u izgnanstvu nastavlja kratiti pišući blog u kojem proklinje sudbinu kletu i napada vladu Andreja Plenkovića.

-Ne skrivam se i moja je savjest čista, ali kao čovjek kojem su duboko povrijeđena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje. Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga - napisao je jučer.

U ovom neveselom društvu teških prijestupnika i kriminalaca s Europolove tjeralice uskoro bi se mogla naći i fotografija bivšeg katalonskog premijera Charlesa Puigdemonta za kojim je jučer izdan uhidbeni nalog . Ako ga uhite, čeka ga madridski zatvor bez mogućnosti jamčevine. Sudbina svakako gora od Todorićeve.

(MiMi)

 

 

 

 

 

 

 

Reci što misliš!