Neka žena ne bude ženi vuk, borite se za ono u što vjerujete i budite najbolja verzija sebe.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Danas je Dan žena, onaj dan kada majke, kćeri, bake ili ljubavnice dobiju buket, možda neki nakit i poljubac više. To je dan kada ćemo se 'busati' ženskim pravima i napretkom. Dan koji će proći...

I baš kada i ti pomisliš da je zaista to 'Dan žena' - naletiš na Facebook status La Štruka, mjesta čarobnih štruklica, i shvatiš da ovo nije Valentinovo.

Zato drage žene, odlučili smo za vas prenijeti ove odvažne riječi s jednom željom. Neka žena ne bude ženi vuk, borite se za ono u što vjerujete i budite najbolja verzija sebe. Zaboravite na cvijeće i prisjetite se onih žena koje su ustale za to da bi mi danas imali pravo glasa.

"Danas nije Valentinovo, niti neki sličan marketinški svetac koji potiče na kupovanje cvijeća, parfema ili čašćenje ručkovima i večerama.

Danas je Dan žena. Pa umjesto cvijeća, čokoladica ili čašćenja ručkom, radije počastite ozbiljnom kritikom (a ne bi bilo loše i šamarom) svakoga tko smatra poželjnim da muškarac bude taj koji u obitelji više zarađuje, da su žene preslabe za rukovodeće pozicije, da je jedino normalno da u braku žena uzme muževo prezime, da ženama treba uskrati i otežati pravo na pobačaj, da za isto radno mjesto žena smije biti manje plaćena, da nasilje treba prešutjeti ‘jer je to tako u obitelji’...

Danas nije Valentinovo i nema se što slaviti, možemo se jedino sramiti što smo dio ovakvog društva. A tu cvijet ili čokoladica ne pomažu, samo su dokaz licemjerja u kojem živimo. Mi živimo za dan kada Dan žena više neće biti potreban. Tada ćemo slaviti i častiti", napisali su iz La Štruka na svojoj Facebook stranici.

Reci što misliš!