Miljenko Mitrović, sportski novinar i kolumnist Večernjaka, za Otvoreno će svakog ponedjeljka u kolumni Putna pisati o gradskim zbivanjima, a sve začiniti dozom humora

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Eto me opet. Obećah pisati „PUTNU“ do ljeta kad odlazim na druženje s međedima, vukovima i orlovima. Naravno, bez mobitela, kompjutora, televizije i coca-cole. U Barmenskom trokutu Karake, Saloona i Gavelle godinama su se informacije lijepile za me, a da ih nisam ni zvao ni tražio. Kako je Gavella ipak otprla lesu, Karaka radi, a i Saloon se upravo uređuje, eto opet i mene.


Neki dan u Karaki je novi izbornik Zlatko Dalić okupio neobično društvo. Prepoznajući respektabilnu ekipu netko je dobacio:

-To je tajni stručni stožer za Rusiju!

Uz Dalića njegov nesuđeni pomočnik Dražen Ladić,najjači šef protokola Lijepe naše Zvonimir Sunara –Suki, drugi čovjek Hrvatskog MUP-a, Dražen Vitez koji je daleko nabolji nogometaš među specijalcima i ostalim policajcima. S njim sam guštao igrati u istoj momčadi na Old Kapelščaku, a kasnije i brati grožđe u vinogradu njegovog bratića Zlatka. Ne znaš dal' bolje igra ili bere. Za stolom su i dva velika nogometna snajpera; Davor Vugrinec najbolji strelac HNL-a i Pavo Kremenić koji je s 25 000 postignutih golova vjerojatno među najboljimana svijetu.

-Mi smo mu namjestili barem 5 000 golova!- složno će Marko Mlinarić, Ivica Fistrić i Džemo Mustedanagić.

Pavo tvrdi da ih je bilo puno više jer ga je razljutio izjavom Joško Vlašić.

-Kaže Joško da je njov sin Nikola, igrajući po četiri utakmice dnevno, zabio 30 000 golova. Onda sam ih jametnuo barem 5000 više igrajući do svoje sedamdesete godine.

Obrnulo se za stolom puno nogometnih tema, a dominirala je, naravno reprezentativna avantura u Rusiji. Svi u tajnom stručnom stožeru vjeruju u velike rezultate Dalića, Modrića, Mandžukića....

 

Suki, novi ministar pravosuđa

Nije patkica niti laž. Zvonimir Sunara-Suki bit će ministar pravosuđa.

-Vinko Brešan snima novi film. Nazvao me i ponudio mi ulogu ministra pravosuđa-objašnjava mi Suki.

Ne sumnjam da će Zvonimir, koji se već okušao kao glumac, iz prve snimiti sve scene. Imao sam želju malo pisati o truleži na našim sudovima, ali o tom nek laprdaju u Saboru. Meni je to gadljivo.

-Brešan mi je također rekao da bi rado snimio dokumentarac o mom životu- doda Suki.


Ma ima tu materjala za Oskara!

 

Mario, kralj smijeha 

Moj učitelj Kemo, koji je napisao predgovor briljantnoj knjizi epirama Maria Mihaljevića „Bilješke iz Alanfordije i galaksije“ darova mi jedan primjerak i slatko me nasmija. Evo pet kratkih:


1.
Vratimo parole iz vremena Tita:
Živio Plenky! Živjela Kita!
2.
Ercegovac Čilić glumi
Rvatinu samo taku.
Igra za Rvacku a porez plaća Monaku.
3.
Capone bi u Hrvatskoj
bio pravi sretnik .
Uspješni, ugledni, bogati poduzetnik.
4.
Hrvati i Šešelj –isoje sve.
Svi jednako mrze pedeve.
5.
Kraljica Elizabeta II povodom
Fidelove smrti se čudi:
„Tužno je kad odlaze
tako mladi ljudi.“

Miljenko Mitrović 

Reci što misliš!