Miljenko Mitrović bio je na premijeri dokumentarca 'Vlaji na Himalaji', doznao tko će glumiti Plenkija u novom Brešanovom filmu i zašto su dresovi reprezentacije uzalud šivani za klapu Intrade

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Na projekciji filma 'Vlaji na Himalaji' gradonačelnik Milan Bandić toplo je pozdravio Miroslava Cerara, nekad najboljeg svjetskog jahača drvenih konja i oca premijera Dežele. A onda je dodao nešto, vrlo bedasto. 

-Sad ću vam citirati poznatog francuskog pjesnika Alberta Camusa - blebnuo je Bandić i ostao živ. 

Da taj isti nije citat pjesnika Camusa nije izgovorio i na prijemu u Dvercima družeći se s novinarima, ne bih ga prozvao bedačekom. Ali očito u Kerempuhu nije bio lapsus. Kako naš gradonačelnik ima čak dva savjetnika za kulturu, Zlatka Viteza i Duška Ljuštinu, koji godinama međusobno ne komuniciraju, pa mu valjda nisu objasnili da Camus nije pjesnik

Alžirac je pisao romane (za 'Stranca' je ugrabio i Nobela), eseje, drame, scenarije, a jedino što nije znao pisati su pjesme. Naš Milanče je valjda jedini koji ga je proglasio pjesnikom. Tako je pred 500 ljudi u satiričkom kazalištu i pred hrpom novinara u Dvercima ispao malo bedaček. 

No, nije to ništa u odnosu na srpsku starletu, farmericu, pevaljku i survivoricu, Staniju Dobrojević, koja je za tamošnju reviju 'Svet' izjavila:

-Najviše volim da čitam knjige od Ane Karenjine. Ona mi je omiljena pesnikinja! - izvalila je dodajući da je pročitala sve napisane knjige i sad piše svoj roman od 500 stranica. 

Toliko o Milančetovom francuskom pjesniku i Stanijinoj omiljenoj pjesnikinji Ani Karenjini. Savjetujem Milanovim savjetnicima za kulturu da ga 'izvade' iz bedastoće, a Staniji koja obožava selfije svoje raskošne stražnjice nikakvi savjeti ne bi mogli pomoći. Inače na znanje i ravnanje mojim prijateljima Miranu Hajošu i Drašku Zidaru, Stanija je rođena Virovitičanka. 

 

Sukijev ministarski debi

U Areni na rukometu Zvonimir Sunara Suki je imao nekoliko važnih bilateralnih susreta. Tako je sa slovenskim predsjednikom Pahorom u poluvremenu tekme pokušavao riješiti probleme Piranskog zaljeva.

-Nas dvojica bi se brzo sve dogovorili - rekao je u šali Pahor fotkajući se sa Sukijem.

Nešto kasnije, Brešanov ministar pravosuđa nije odbio selfie sa starom frendicom Kolindom Grabar Kitarović kojoj je na sva zvona hvalio svog prijatelja Plenkovića. Stigle su i replike koje je Suki morao naštrebati za ulogu u filmu 'Država, koja država'.

-Ma snimio sam na Markovom trgu sve iz prve! Pitaj Grgića i Brešana, uvjerava me Suki kojeg je na snimanju posjetio i frend Plenki. Njega u Brešanovom filmu glumi Slovenac Sebastijan Cavazza

Na žalost, ne ide baš uvijek sve kako treba. tako ej zbog našeg kiksa na EP propao nastup klape Intrade u polufinalu. 

-Šivani su i specijalni dresovi hrvatske repke s našim imenima. Šteta da smo ispali jer nas je veselio nastup u Areni - požali mi se u Varšavskoj ulici prvi glas Lijepe naše, Tomislav Bralić

Kad žene simuliraju?
I za goodbye dva kratka s kompa i jedan kojeg mi je servirala unučica Uma:

1.

Žena... To ti je kao nogometaš... Sve pišeš u nizu. To leži, to stenje... Nikad ne znaš da li simulira!

2.

Kad se ševite s nekim iz druge zemlje bitno je da date sve od sebe jer ipak predstavljate svoju zemlju!

3.

-Crko' mi bojler!

-Kada?

-Ne kada! Bojler!

Miljenko Mitrović

Reci što misliš!