Zašto su komarci bolji od polarne hladnoće, gdje Đelo Hadžiselimović ponovno odabire i od koga je Asim Kurjak učio fiziku i matematiku, doznat ćete u novoj Putnoj.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Kad se prisjetim onih ljetnih vrućina i noćnih okršaja s komarcima, koji prerastaju u pravi plafonski safari, ova zima zapravo je dobra. Dovoljno je da nema dosadnih komaraca, koji bi, da ih ima, sigurno kihali, a ne zujali, pa bi ih i lakše pobili.

Netko na Fejsu napisa da je vani toliko hladno da kad prdnete, izlete pahuljice. U takvim okolnostima evo malo kratkih susreta, priča i sitnih događanja u proteklom tjednu s puno putnih pića.

 

Cicina diplomatska pošta

-Normalno je da sam s veseljem u Iranu iščekivao diplomatsku poštu jer je to značilo da stiže i poneka buteljica vina. Međutim, pretjeruju oni koji tvrde da tamo nema cuge. Nađe se, nađe – reče mi Cico Kranjčar po povratku iz Irana, dok smo s Pavom ispijali vinčeko Simona Pinterića iz Bizeljskog.

-Oš jedan kratki zagorski? -  trznu me direktor Kraša Darko Radišić i doda:

-Ju ju?

- Je ju!

-Da zvrcnemo Špiru Guberinu i čestitamo mu roćkas – rekoše Ivo Gregurević i Tomislav Palinić – Čošo.

-Ma ne javlja se on nikom – rekoh.

Čošo ipak okrenu broj. Špiro se javi i bi mu drago što je dobio čestitke za osamdeset i peti rođendan.

I Pero Kvrgić je stilski nanizao 92 ljeta.

-Tata je odlično, ali je odlučio da više ne glumi – šapnu mi na roćkasu Ivane Bolanče Kvrgićeva kći Ana.

 

Nokauter ruši načelnike

-Nismo se vidjeli godinama – javi se stari prijatelj Miro Matijević – Surla, nekad najbolji teškaš bivše države.

I eto nas u Frankopanskoj, a kako naleti i drugi boksač Zvonimir Franjić, krene evociranje uspomena iz ringa.

-Moj najbolji boksački period bio je u Kumanovu gdje su mi Makedonci dali nadimak „Čelična šaka“, jer sam kao zadnji uglavnom pobjeđivao i rušio suparnike – kaže Miro koji sada kao analitički novinar ruši riječima i argumentima načelnike po Lici.

Čuh tu i jedan boksački vic:

Sudac odbrojava boksaču na podu, a jedna baba s tribina se prodere:

-Taj sigurno neće ustati, znam ga ja iz tramvaja!

 

Domjenak stoljeća

-Penzionerski domjenak Duška Ljuštine u Kerempuhu bio je uvjerljivo najbolji u 21.stoljeću. Nema čega tu nije bilo, a ja sam uglavnom glodao ličku janjetinu – pohvali nam se IKEIN maneken Vlado Sviben kojem je u svojim memoarima Duško napisao posvetu „Čovjeku za sva vremena, kao ja“.

P.S. Sva hrana i cuga bili su sponzorirani.

-Jesi li gled'o emisiju na HTV-u gdje sam bio gost? Deset minuta sam pričao o tvojoj mami Kati, mojoj najdražoj profesorici – reče mi neki dan dr. Asim Kurjak, a meni bi drago što se sjetio moje majke koja mu je predavala matematiku i fiziku u meni dragoj BiH. Ma sve majke su čudo. Velika je tuga i praznina kad ih izgubimo.

-Petra Svrtan i ja govorit ćemo Krležu pa ako ti se da ostani -  reče mi na šanku simpatični mladi glumac Ivan Colarić.

Ostao sam i nepomično pratio glumačku virtuoznost dvoje budućih gospodara dasaka koje život znače. Ma što budućih!? Njihov nastup u klubu bio je bolji od nekih predstava Gavelle koje se daju na velikoj sceni. Bravo za Ivana i Petru. Oni ne dolaze, oni su već tu. Itekako tu.

 

Đelo ponovo bira

-Zvali su me s Bneta, u Dok-program, da biram dokumentarne filmove za njih. S veseljem ponovno radim posao koji sam radio i na HTV-u. Nadam se na obostrano zadovoljstvo i užitak gledatelja – reče mi stari frend Đelo.

-Tvrdim da me u bacanju kamena s ramena nitko ne može pobijediti – uvjeren je Duško Ljuština, a osobno sam bio svjedokom kad je u Svetoj Nedjelji debelo prebacio zbroj bacanja kamena Kikija Kapora i Joška Juvančića.

Da je kamena s ramena olimpijska disciplina, Duško bi bio kao njegova Ličanka Sandra Perković – nepobjediv.

-Idem u Las Palmas, gdje ću zvijezdama Barcelone prezentirati knjigu „Sportske legende i vjera u 21. stoljeću“, koju smo napisali Ćiro Blažević i ja – reče mi prijatelj Damir Škaro i ostavi me bez teksta.

Nakon nekoliko dana stigoše mi fotke na kojima je Škaro s Messijem, Suarezom, Rakitićem…

Mislim si ja, oni znaju nabijati loptu, ali tko od njih ima doktorat znanosti, tko ima olimpijsku medalju, tko je bio parlamentarni zastupnik? Ma jedino Škaro, pa njegove obožavateljice kažu da je muškarac stoljeća u Hrvata.

Slobodan Medić -  Vuho, majstor taekwandoa i međunarodni sudac te moj prijatelj, gurnuo mi je na Fejs Dalmatinski rječnik:

Sjedi i jedi! – Si i ij!

Da! – E!

Što? – A?

Jesi li jeo? -  Esi ia?

Upravo tako!  - Ae!

Gdje si ti? – Dis?

 

VIC

Skida se Crnogorac prve bračne noći, a mlada će:

-Auuuu… Što ti je mali…

-Muč jadna, to ti se čini jer je soba velika!

  

Reci što misliš!