Po svom dobrom, starom običaju, Miljenko Mitrović skitao se posvuda. Pojeo fileke, pogledao novu predstavu Komedije i hvaljeni film Nevija Marasovića, ćaskao s trudnom Danijelom Pintarić, a na Sukijevom rođendanu s Mamićem raspravljao o novom treneru Dinama.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Kažu da su sve žene ljepše na Fejsu nego u prirodi. E neće ići! Mislim totalno suprotno, da su sve ljepše uživo bez retuširanja i ostalog estetskog fuliranja. Gledam dva akta Vlahe Bukovca i divim se toj ljepoti ženskog tijela bez botoksa, fitnesa i peglanja. 

Početkom tjedna uživao sam na promociji novog filma Nevija Marasovića 'Comic sans'. Jedan od boljih domaćih filmova koji morate vidjeti pod obavezno. Na tulumu poslije projekcije sjaje u svoj raskoši ljepote Nataša Janjić, Ivana Roščić, Tihana Lazović...

S Dorom i Draškom, gazdom i gazdaricom kultnog restorana 'K zvoncu' i kraljem kulena Tomislavom Galovićem selim put Gavelle. 

-Mogao bi navratiti na fileke. Zovi Franjića, Ćošu i Kemu. Naši ste gosti -predlože Draško i Dora, a za mene je poziv na tripice, vampe, škembiće iliti fileke uvijek nemoralna ponuda jer to je jelo boj jedan na mom kulinarskom repertoaru. I bogme smo guštali u slasnim zalogajima božanskog jela koje mrze baš sve žene ovoga svijeta. Šteta što ih u 'Zvoncu' rade samo četvrtkom. Preporučujem svima, baš kao i film Nevija Marasovića, stalnog gosta ovog poznatog restorana na Vrbiku.

S Pavom Kremenićem sam navratio na otvaranje 'Stare Pongre' kod Tomice koji nas je počastio, a Šarmeri iz Čučerja cvrkutanjem tambura dodatno su nas oraspoložili.

 

Čučekov antologijski Hitler

S prijateljem Draženom Ferenčinom eto me ne premijeri u Komediji. 

-Moja Tanja je sa sinom na skijanju, oš sa mnom u Komediju? 

Pomislim, u Komediji uvijek radije viđaju 'njega i njega', nego 'nju i njega' ili 'nju i nju'. Zato smo Fec i ja bili skroz in na premijeri. 

-Čuček je bio genijalan - složih se s budućim ravnateljom Gavelle. 

Uoči predstave kušnem Danijelu Pintarić koja je zračila onom posebnom ljepotom buduće majke. 

-Kad je iskrcavanje?

-Za mjesec i pol dana!

-Dečko ili cura?

-Cura. 

-Zna li se ime?

-Melina!

Normalno da ju je moja draga kuma Sandra Bagarić pogladila po trbuščiću uz komentar: 

-Evo nam nove male pjevačice!

Na fešti u Cabaretu zagrlio sam dragu i nepromjenjivo lijepu Sanju Marin, a uvijek lijepa Sandra me opunomoći:

-Poljubi mi na rođendanu prijatelja Sukija!

E, to je bila zadnja postaja mog tjednog tulumarenja i ispijanja putnih pića. 

 

Maminjo bi Bjelicu, a ne brata Zorana

U ribljem restoranu 'Mašklin i lata' tulum godine na ročkasu Zvonimira Sunare Sukija koji je prepolovio stotku pa pomislim kako svaki balavac danas ima pedeset godina. Bila su tu i tri sportska kralja - Zdravko Mamić, kalj nogometa, Zoran Gobac, kralj rukometa i Stojko Vranković, kralj košarke. 

Neću nabrajati tko je sve bio, a od ženskog svijeta u svoj ljepoti zablistala je Danijela Mihalić, nekadašnja kraljica svijeta koju nisam vidio skoro 20 godina i voditeljica Mila Horvat koje su plijenile pažnju muškog svijeta. 

Samo glumac Hrvoje Klobučar nije skretao pogled sa svoje zaručnice, lijepe glumice Ana Marije Percaić. Kako je bila subota, pogađate da je glavna tema muških spika bila vezana uz ime budućeg trenera Dinama. Bili su na fešti treneri Nenad Gračan, Ante Čačić, Zvonimir Soldo... Lobiralo se sa svih strana. 

-Što ti misliš? - trznuo me u jednom trenutku Maminjo. 

-Ja bih vratio tvog brata Zorana!

-Ma, to je utopija! on zarađuje milijune dolara i nema šanse da se vrati. 

-A koga bi ti? - povuče me znatiželja.

-Da je slobodan, uzeo bih odmah Nenada Bjelicu

Suki je u pozdravnom govoru apostrofirao sve svoje prijatelje i dobročinitelje, a onda su Tomo Bralić i klapa Intrade podigli atmosferu do usijanja. 

-Za Sukija koji je učinio puno za nas, uvijek smo tu - reče mi Bralić.

Naravno, do jutra je bilo i tamburaša, koji su dobro naplatili svaku odsviranu i otpjevanu notu. 

-Kod Viteza u Zagorju morali smo vam pjevati badava jer ste nas pobijedili na malom nogometu. Mladi smo i nismo skužili da za vas igra Velimir Zajec - prisjetio se prvi glas tamburaša koji su nas zadržali do svanuća. 

Vlaho Srezović je kidnuo prije ponoći jer je u nedjelju on imao ročkas pa je izbjegao ljubakanje i javno čestitanje. 

Vjerujte, nitko osim Sukija ne može na jednom mjestu okupiti ovakvu ekipu, a o tome da su stigle čestitke i darovi od samog državnog vrha, nekom drugom zgodom.

-Suki, neka ti je sretno prvih 50 godina - napisali smo mu na sliku Pavu, Fec, Čošo, Vlaho i ja. 

 

Kad Šešelja bovi kuvac

1.

Neke djevojke su ostale bez poklona za Osmi mart jer dečkima stižu penzije desetog!

2.

Na Fejsu je osvanuo oglas:

Mijenjam pokvarenog muža za ispravan vibrator s punjačem. Mobitel 091...

3. 

Kažu Šešelju:

-Umro David Bowie!

-Bovi me kuvac!

Miljenko Mitrović 

 

Reci što misliš!