Hrvatska saznala sve protivnike u nastavku prvenstva; Prva prepreka je Austrija

Ante Cizmic / CROPIX

Završena je skupina 1 drugog kruga rukometnog Eura u kojoj se nalazi Hrvatska. Posljednja se plasirala u drugi krug Češka koja je u zadnjoj utakmici skupine B s 23-19 pobijedila Ukrajinu.

Hrvatska će borbu za polufinale početi u četvrtak 16. siječnja protiv domaćina Austrije. Utakmice se igraju svaka dva dana: 18. siječnja Kauboji igraju s Njemačkom, 20. siječnja s Češkom, 22. siječnja sa Španjolskom.

Dvije najuspješnije reprezentacije izborit će polufinale. Hrvatska, Španjolska i Austrija prenijele su dva boda iz prve faze natjecanja.

Češkoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz, dok je Ukrajina trebala pobjedu od dva razlike. Nakon 10-9 za Ukrajinu u prvom poluvremenu, Češka je u nastavku preookrenula i 15-ak minuta prije kraja prvi put došla do tri gola prednost, da bi u završnici vodila i s najvećih pet razlike.



Tomaš Babak sa šest i Dieudonne Mubenzem s četiri gola bili su najefikasniji kod Češke, dok je Artjom Kozakevič postigao četiri gola za Ukrajinu.

Švedska je u posljednjoj utakmici skupine F u Goteborgu slavila protiv Poljske sa 28-26 i osigurala drugo mjesto iza Slovenije koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede.

Četiri švedska igrača postigla su po pet golova protiv Poljske: Daniel Pettersson, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson i Kim Ekdahl du Rietz, dok je Szymon Sicko bio strijelac osam golova za Poljsku.

Norveška osvojila je prvo mjesto u skupini D u Trondheimu 34:28 (16:14) pobjedom protiv najugodnijeg iznenađenja natjecanja Portugala. Magnus Joendal je sa sedam golova predvodio Norvešku, dok je Antonio Areia postigao pet golova za Portugal.

Komentari