TENIS VIŠE NEĆE BITI ISTI Šarapova odlazi u mirovinu: Tenise – ovo je moje zbogom

BBC Sport / Twitter

Jedna od najboljih ruskih tenisačica, Marija Šarapova, objavila je kraj veličanstvene karijere.

“Kako ostaviti iza sebe jedini život koji si ikada poznavao? Kako napustiti terene na kojima si trenirao od malih nogu? Kako napustiti igru koju voliš, koja mi je donijela toliko suza i nevjerojatno velike sreće? Sport u kojem sam pronašla svoju obitelj i navijače koji su me bodrili na tom putu više od 28 godina? Nova sam u ovome, pa mi oprostite. Tenise – ovo je moje zbogom”, napisala je Ruskinja u magazinu Vanity Fair te tim putem obavijestila svoje obožavatelje i cijelu tenisku publiku da odlazi u mirovinu.

Pet puta je Šarapova osvajala Grand Slam, a prvi je bio Wimbledon 2004. godine kada je imala samo 17 godina i već tada je najavila da se od nje mogu očekivati velike stvari. Do 2012. godine osvojila je i još četiri Grand Slam turnira.

Sa svega 32 godine odlučila je okončati profesionalnu karijeru. Bila je svjetski broj 1 svega 21 tjedan, a karijeru je završila na 369. mjestu na WTA ljestvici uz ukupno 36 osvojenih WTA naslova.



Karijera joj je krenula silaznom putanjom 2016. godine kada je pala na doping testu. Tada je suspendirana na dvije godine, ali je kazna na kraju smanjena na 15 mjeseci. Nažalost, nikad nije dosegla onu razinu tenisa s početka karijere.

Komentari