Tomo Medved sudjelovao u ‘Mimohodu ponosa’

Facebook

Ministar branitelja i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved bio je na Mimohodu ponosa s hrvatskim braniteljima povodom 29. godišnjice početka Domovinskog rata. Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Danas sam s brojnim prijateljima i hrvatskim braniteljima sudjelovao u ‘Mimohodu ponosa’ Pakračkim ulicama povodom 29. godišnjice početka Domovinskog rata te napada na policijsku postaju u Pakracu. 1991. godine, 1. ožujka, pobunjeni Srbi razoružali su hrvatske policajce te preuzeli nadzor nad policijskom postajom i zgradom Općine u Pakracu s koje su skinuli službenu zastavu Republike Hrvatske te postavili zastavu Srbije.

Hrvatske vlasti odmah su 2. ožujka poslale pripadnike specijalne policije da uvedu red i vrate policijsku postaju pod nadzor hrvatskih policajaca. Tako su već rano ujutro pripadnici Posebne jedinice policije iz Bjelovara ušli u grad te zgradu Općine i policijske postaje bez otpora, no odgovor pobunjenika koji su se povukli na okolna brda uslijedio je oko 9 sati kada je na hrvatske specijalce otvorena vatra.

Kao podrška stigla je Antiteroristička jedinica Lučko te Jedinica za posebne namjene Rakitje. Grad je ubrzo bio oslobođen, a 32 ljudi je uhićeno pod sumnjom da je sudjelovalo u pobuni. Čast mi je što sam i sam bio sudionik ove akcije kao pripadnik Jedinice za posebne namjene Rakitje”, napisao je Tomo Medved na Facebooku.



 

Komentari