Velika šteta od poplave na PBF-u: Uništeni skupi uređaji, učionice…

Twitter/N1

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu nastala je katastrofalna šteta nakon jučerašnjeg nevremena praćenog obilnom kišom.

Nevrijeme praćeno jakom kišom u Gradu Zagrebu prouzročilo je velike štete. Snažno nevrijeme jučer navečer potopilo je centar Zagreba, a Ilica i okolne ulice bile su potpuno pod vodom.

Županijski centar 112 Zagreb od 21:30 sati zaprimio je više stotina poziva građana o poplavljenim stambenim i poslovnim prostorima, garažama, podrumima, zapunjenim odvodnim kanalima koji su uzrokovali plavljenje i nanose blata na kolnik i izbijanje poklopaca šahtova. Najviše dojava zaprimljeno je iz centra Grada Zagreba. Zaprimljena je jedna dojava o odronu zemlje na kolnik (Šestinski dol/Orahovac) i nekoliko dojava o padu stabala na prometnice.

Dvije obitelji iz centra Grada Zagreba su zatražile smještaj jer su im poplavljeni stanovi. Smještaj je organiziran u objektu Crvenog križa u Kosnici.



U podvožnjaku u Miramarskoj ulici, osoba je ostala zaglavljena u automobilu koji se zaustavio u velikoj količini vode na kolniku.

O štetama uzrokovanih poplavom izvjestili su iz dječje bolnice u Klaićevoj, a reporterka N1 bila je i na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu gdje je šteta katastrofalna. Uništeni su skupi uređaji, mikroskopi i učionice.

 

Komentari