U četvrtak većinom hladnije, ponegdje kiša, na Jadranu bura

Pixabay

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, povremeno s kišom te umjerenim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati tijekom dana i bit će uglavnom između 9 i 13 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj će biti pretežno oblačno, uglavnom prijepodne mjestimice uz malo kiše. Prema večeri u sjevernim krajevima razvedravanje. Uz umjeren sjeverni vjetar temperatura zraka neće se znatnije mijenjati – od jutarnjih oko 8 °C do poslijepodnevnih 11 ili 12 °C.

Još hladnije bit će u gorskim krajevima, uz oblačno vrijeme, povremenu kišu te umjeren sjeverni vjetar. Sunčanije i uglavnom suho na sjevernom Jadranu, no bit će vjetrovito uz jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru te valovito more. Ipak, poslijepodnevna temperatura bit će između 16 i 18 °C.

Umjerene i jake bure bit će i u Dalmaciji, a na sjeveru su mogući i olujni udari. Uz promjenljivu naoblaku i sunčana razdoblja poslijepodne će i dalje biti razmjerno toplo, uz temperaturu zraka između 18 i 21 °C.



Na jugu Hrvatske djelomice sunčano, a uz više oblaka mjestimice može pasti i poneka kap kiše. Puhat će umjerena do jaka bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka oko 15 °C, poslijepodnevna oko 20 °C.

Sljedećih dana stabilno, ali…

Do kraja tjedna u unutrašnjosti vrijeme će biti stabilno, uz hladnija jutra, a osobito od subote valja računati na slab mraz, i to ne samo u gorskim krajevima. Prevladavat će sunčano, osobito u gorju, dok će u nizinama biti magle i niskih oblaka koji se mogu i dulje zadržati. O njima će ovisiti i najviša dnevna temperatura zraka.

Od petka na Jadranu većinom sunčano uz slabljenje bure, a u subotu će zapuhati i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura u manjem padu uz hladnija jutra, osobito na sjevernom dijelu, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari