Snažna eksplozija u Nashvilleu, najmanje tri osobe ozlijeđene, sumnja se da je namjerno izazvana

Foto: Fire Dept/ Twitter

Snažna eksplozija potresla je u petak ujutro središte Nashvillea, u američkoj saveznoj državi Tennessee, a policija navodi da se čini da je namjerno izazvana.

Eksplozija je odjeknula u 6,30 po lokalnom vremenu ujutro na Božić i izazvala velike štete na pročeljima okolnih zgrada.

Nekoliko stabala je iščupano i najmanje dva automobila su se zapalila, navela je policija koja je na Twitteru napisala da se izgleda radi o namjerno izazvanoj eksploziji.

Policija je reagirala na izvještaje o sumnjivom vozilu parkiranom ispred zgrade AT&T nešto prije 6 sati ujutro. Priopćili su kako je s incidentom povezano nekoliko parkiranih vozila, ne otkrivajući više detalja.



Slike i videozapisi snimljeni u tom području prikazuju plamen i dim, koji se također mogao vidjeti kilometrima dalje. Nakon eksplozije uplalili su se alarmi u obližnjim zgradama. Mediji su kazali kako su od dima “pocrnila” stabla na Drugoj aveniji, prenosi N1.

Najmanje tri osobe su lakše ranjene i prebačene u bolnicu, rekli su vatrogasci, prenose mediji.

Eksplozija se dogodila sjeverno od središta grada blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice country glazbe, nazvane “Batmanov toranj” zbog svog oblika. Policija je blokirala cijelu četvrt.

Gradski autobusni sustav i dalje funkcionira, a autobusi pomažu u raščišćavanju područja te izvlače stanovnike koji su ostali bez domova.

“Teško je probuditi se na božićno jutro i vidjeti ovakav kaos u svom rodnom gradu”, izjavio je Freddie O’Connell, član vijeća Nashvillea.

U istragu su se uključili i FBI te Zavod za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv Sjedinjenih Američkih Država, piše Direktno.hr.

Komentari