NITKO NEĆE PRIMIJENITI Na ulazu Žinićevog zagrebačkog stana zalijepili drugo prezime

Ivo Žinić/Nikola Cutuk/PIXSELL

Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić koristi i prostrani državni stan u zagrebačkom naselju Borovje, doznaju mediji.

Stan od 76 kvadrata je Žiniću na korištenje predao Grad Zagreb, a kasnije je stan prebačen na Ministarstvo branitelja. Još 2008. godine Žinić je dobio nalog da vrati stan, a od 2016. ima i presudu na koju se žalio. “No to ništa ne mijenja. Ne želim relativizirati to sve što se događa s njegovom imovinom, ali Žinić nije baš ništa riješio. Nije dobio ni kuću ni stan. Ništa nije njegovo”, rekao je Tomo Medved za Index.

Na vratima stana kojim se koristi Žinić stajala pločica s njegovim prezimenom, a do jučer je i na zvonu na zgradi stajalo njegovo prezime, doznaje Index. Međutim, danas nema ničega, a na portafonu je prelijepljen papirić drugim prezimenom – Cestarić.

Prema informacijama Indexa, za stan se plaća voda za tri osobe, uredno, te pričuva od 3.5 kuna, a nakon potresa u Glini netko je nekoliko dana bio u stanu i radio veliku buku.



Komentari