Beroš: Red se može stvoriti kad se kupuju sir i vrhnje. Masovno cijepljenje se organizira po prvi put i mnoge elemente nismo mogli predvidjeti

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića, da se red za cijepljenje ne može uvesti, kad reda nema i da je Hrvatska primjer nepravilnosti na Balkanu, rekavši da se red može stvoriti kad se kupuju sir i vrhnje, ali takvog reda kad je cijepljenje u pitanju ne može biti.

“HZJZ naveo čak sedam prioritetnih skupina, po njima se mora stvoriti red. Taj plan je nastao kad se nisu znale količine niti koliko traje cjepivo. Nije se znalo da će nastajati viškovi. Ministarstvo nije niti planiralo niti organiziralo cijepljenje, ali ga nadgleda. Ako uočimo nepravilnosti, naš zadatak je da reagiramo i mi smo to i napravili. Masovno cijepljenje se organizira po prvi put i mnoge elemente nismo mogli predvidjeti”, poručio je na konferenciji Stožer, prenosi N1. 

Za izjavu Milanovića da bi cjepivo kupio i od čečenske mafije navodi da je to teško komentirati.

“Postoji procedura o kojoj je puno puta sve rečeno. Naravno da kad se pojave problemi, gledaju se i druge mogućnosti. Mi ćemo razgovarati s onima koji proizvode cjepiva. Njegova je izjava sigurno bila figurativna. Zadatak Vlade je na legalni način građanima omogućiti nabavu cjepiva. Kad razmišljamo o opcijama one trebaju biti legalne i transparentne”.



Komentari