Tjestenina s mesnim okruglicama s mediteranskim začinima.
- 400 g Tjestenine po želji
- 500 g mljevenog mesa (teletina i svinjetina)
- 2 žličice Vegete Natur Mediteran
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslinovog ulja
- 500 ml Passate
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u blago posoljenoj vodi, isperite i ocijedite. Mesu dodajte Vegetu natur mediteran, ½ žličice soli i dobro promiješajte. Od dobivene smjese napravite 20-ak manjih kuglica.
U dobro zagrijanu veću tavicu stavite maslinovo ulje, pripremljene kuglice i pecite ih oko 5 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Dok se peku, kuglice ne morate okretati nego samo protresti tavu.
Dodajte passatu, bijelo vino, ½ žličice soli pa kad zakuha kuhajte oko 6-7 minuta na laganoj vatri. Dodajte nasjeckani peršin, kuhanu tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Dobar tek!, piše N1