Pupovac branio Spomenku Đurić i prozvao Škoru

Screenshot

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac stao je u obranu bivše državne tajnice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenke Đurić koja je potpisivala rješenja o europskim projektima, pa prozvao Miroslava Škoru (DP).

Škoro je, naime, nedavno pitao ministricu poljoprivrede zašto je SDSS-ova Spomenka Đurić imenovana na novu dužnost u poljoprivrednoj Agenciji nakon što je smijenjena kada se otkrilo da je kao državna tajnica potpisala preko 1700 nezakonitih rješenja.

Pupovac je u slobodnom govoru tijekom sjednice Sabora istaknuo da državni tajnici u svakoj Vladi rade isto što i ministri ako im se prenesu ovlaštenja, te da je to činila i državna tajnica Spomenka Đurić u prošlom mandatu.

Radila je po ovlaštenju svoje ministrice a ne po svojoj volji, potpisivala je rješenja o prigovorima koja su se prihvaćala ili odbijala, dok su odluke donosili drugi, rekao je Pupovac.



Istaknuo je da je važila i važi kao jedan od najuzornijih državnih tajnica u to vrijeme, pa je spočitnuo Miroslavu Škori (DP) koji je o tome govorio na aktualnom prijepodnevu kako nije imao problema da rješenje potpisano od te državne tajnice primi i na taj način za svoju softversku tvrtku dobije financiranje. A sada je jako zabrinut za državni proračun, rekao je Pupovac, prenosi HRT.

Komentari