Sastalo se Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice: Davor Vagić novi ravnatelj bolnice

screenshot

Zoran Vatavuk je u petak podnio neopozivu ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Danas ujutro sastalo se je Upravno vijeće bolnice gdje je tema bila izbor novog ravnatelja bolnice.

Za novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, izabran je dr. Davor Vagić pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju te bolnice, za je N1 potvrdio šef Upravnog vijeća Tomislav Dulibić.

Uz prof.dr. Vagića kandidatkinje su bile i prof.dr. Vanja Bašić Kes te prof.dr. Dijana Zadravec.



Vagić: Ovo shvaćam kao jednu veliku odgovornost

Nakon izbora na funkciju ravnatelja bolnice, Vagić se obratio medijima.

“Moram se zahvaliti Upravnom vijeću na povjerenju koje sam dobio nakon što smo izložili programe. Moram se zahvaliti svojim prethodnicima, zahvaljujem se svim djelatnicima jer je zadnja godina i pola bila jako naporna za ovu bolnicu, osim COVID-a imali smo i dva potresa koji su značajno narušili infrastrukturu bolnice, moram se zahvaliti i našim pacijentima. Ovo shvaćam kao jednu veliku odgovornost i mislim da idemo prema izlasku iz ove krize. Zahvaljujem se i našim osnivačima, jer smo mi državna bolnica”, rekao je Vagić.

Vatavuk: Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima

Nakon Vagića, medijma se obratio bivši v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

“Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima. Unatoč nekim nesporazumima, ministru Berošu želim sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće. Nadam se i vjerujem, kako će okružen najboljim hrvatskim stručnjakinjama i stručnjacima uspostaviti zdravstveni sustav bez problema, nestašica, bez korupcije i kriminala, na zadovoljstvo svih zdravstvenih djelatnika i naših pacijenata, dakle svih nas. Ne treba zamagljivati dileme javno ili privatno, a odgovor je oboje. Omjeri su bitni, ali težiti da i jedni i drugi budu što bolji. Naravno, strogo kontrolirati u skladu s najboljim europskim praksama, i jedne i druge. Sustav kontrole je beskrajno važan” rekao je Vatavuk.

Vagić o prvim potezima

“Vratiti mir u bolnicu i sigurnost našim djelatnicima i pacijentima… Nakon ovoga idem s Vatavukom na primopredaju, on će mi rćei sve važne stvari, zatim strategija za idućih 10 godina, zatim razgovori sa svima u bolnici”, rekao je Vagić.

Osvrnuo se i na Zadravec

“Ja ću sad s kolegom Vatavukom vidjeti cijeli taj dio, ja mislim da ona zna svoj posao radiologa raditi dobro. To je ono što znam, kad dođe s bolovanja će raditi svoj posao. Koliko ja znam ona je smijenjena s mjesta predstojnice Zavoda i na to mjesto se ne vraća. Upravno vijeće je to potvrdilo. Sve ostalo ću provjeriti tijekom dana. I prof. Vatavuk je odredio vd-a radiologije, normalno da ćemo se baviti time, i ja ću profesora moliti da mi bude od pomoći. Naši radiolozi su nam izuzetno potrebni, ne mogu vam uopće reći koliko su bitni oni, oni su radar na moru, mislim da da na nekakjav način svima treba mira, moram na kraju zahvaliti medijima, na interesu jer na nekakav način to je vaš posao, apsolutno vas razumijem, i nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora, tako su me naučili”, rekao je Vagić.

Zoran Vatavuk podnio ostavku: Javno sam pozvao policiju i DORH da istraže sve njene navode

Komentari