Ideja za nove grickalice, pripremite čips od tjestenine

Priprema čipa od tjestenine vrlo je jednostavna, a možemo ju pripremiti na više načina, od gotovo bilo koje vrste tjestenine te začiniti po želji.

Ukusnih načina za izradu tjestenine definitivno ne nedostaje, ali velika je vjerojatnost da je nikada niste razmišljali prepržiti ili ubaciti u fritezu na vrući zrak i jesti kao međuobrok. Najnoviji trend na TikToku trenutno je čips od tjestenine, a kad isprobate koliko je ukusna tjestenina u ovakvom obliku više nećete posegnuti za vrećicom čipsa iz trgovine.

Recepata za ovu tjesteninu ima zaista bezbroj, ali priprema je zapravo vrlo jednostavna. Tjesteninu prvo trebate skuhati, zatim je začiniti začinima po vašem izboru, dodati maslinovo ulje i parmezan te ju staviti u fritezu ili ju ispeći na ulju dok ona ne postane hrskava.

Najbolji dio u čipsu od tjestenine (osim nevjerojatnog okusa) jest taj što se lako može prilagoditi bilo kojoj tjestenini, umacima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima. To je zapravo vrlo svestran međuobrok koji se može pripremiti za nekoliko minuta.



Čips od tjestenine najpraktičnije je pripremiti u fritezi na vrući zrak. Kuhanoj tjestenini dodajte maslinovo ulje, naribani parmezana i začine. Pecite u fritezi na vrući zrak na temperaturi od 200°C stupnjeva oko 10 minuta, a zatim umočite čips od tjestenine u omiljeni umak i uživajte.

Ako nemate fritezu na vrući zrak možete ju ispeći i u pećnici, a možete isprobati i prženje tjestenine u tavi. Stavite biljno ili maslinovo ulje u veliku, duboku tavu, dodajte kuhanu tjesteninu kad je ulje kipuće. Pecite tjesteninu dok ona ne postane zlatna i hrskava, što bi trebalo potrajati oko dvije minute po strani.

Čips od tjestenine u fritezi na vrući zrak ili ona pečena u pećnici metode su kuhanja koje koriste toplinu za isparavanje vlage i stvaranje hrskave teksture, što znači da im nije potrebno puno ulja i tako je ograničena količina dodane masti.

Prženje čipsa od tjestenine u tavi s uljem dodat će dosta masnoće – pa imajte to na umu kad odlučujete kako ćete raditi čips od tjestenine (nisu sve masnoće loše, ali je važno znati razliku između zdravih i ne baš zdravih masti), piše 24sata.

Komentari