(VIDEO) Branson je dotaknuo rub svemira i vratio se! Njegova letjelica Unity 22 je uspjela!

Milijarder Richard Branson i njegov tim su uspjeli! Iako je trenutak boravka u svemiru i bestežinskom stanju trajao samo pet minuta, taj je let upisan u povijest kao prvi turistički let u svemir. 

“Čestitamo! Dobro došli u svemir, Unity 22!”, poručili su im sa Zemlje.

Branson se, tijekom povratka na Zemlju na trenutak uključio u prijenos uživo i iako je zvuk bio veoma loš, osmijeh na njegovom licu ukazivao je na to koliko je zadovoljan postignutim.

Nešto više od sat vremena nakon što su poletjeli u avanturu života, Branson i njegov tim sretno su se vratili na pistu Spaceport America u New Mexicu.



Podsjetimo, umjesto u 15 sati po hrvatskom vremenu, Branson i njegova ekipa krenuli su na prvo turističko putovanje u svemir Virgin Galactica u 16,30 sati.

Loše vrijeme odgodilo je pripreme za let pa je tako putovanje matičnog broda SpaceShipTwo s letjelicom VSS Unity počelo sa sat i pol zakašnjenja, piše Zimo.hr.

I dok se Branson i ekipa pripremala za jedinstveno iskustvo, stizale su im želje za sretan let i od najvećih konkurenata. Jeff Bezos već mu je poželio sretan put na Instagramu, a Elon Musk otišao je i korak dalje te se pojavio u New Mexicu kako bi uživo podržao Bransona.

“Očekuje nas velik dan. Izvrsno je započeti jutro s prijateljem. Osjećam se dobro, osjećam se uzbuđeno, osjećam se spremno”, napisao je Branson na Twitteru.

Komentari