MINISTAR MALENICA O IMOVINI RUSKIH DRŽAVLJANA: Sukladno normama koje su donesene na europskoj razini razmatra se mogućnost blokade imovine i u RH

Ivan Malenica Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na Danu karijera Pravnog fakulteta u Rijeci, ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica komentirao je mogućnost oduzimanja ili zamrzavanja imovine ruskih državljana u Hrvatskoj, po uzoru na zapadne zemlje. Zasada do toga nije došlo, no hrvatsko pravosuđe i druga ministarstva razrađuju sve potrebne mjere.

– U ovom trenutku jedan sastanak je u ministarstvu vanjskih poslova na kojem su predstavnici ministarstva pravosuđa i uprave, tako da se i sukladno normama koje su donesene na europskoj razini razmatra ta mogućnost i blokade imovine i u RH, tako da ćemo u narednim danima znati koje su daljnje procedure. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koordinira čitav niz ministarstava koji su uključeni, ovisno o području na koje se sankcije odnose, tako da će se u narednim danima znati više informacija, rekao je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave.

 



Komentari