‘POZIV ME MALO IZNENADIO’ Karamarko pun dojmova, oglasio se na Facebooku: ‘Možda bi svijet jednom mogao postati bolji i ljepši…’

Foto: D. Pongračić/CROPIX

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio se na društvenim mrežama, gdje je, pun dojmova, komentirao Molitveni doručak kojemu je prisustvovao u Washingtonu, prenosi Direktno.hr

“Dobio sam poziv i otišao na Molitveni doručak u Washington. Moram priznati da me poziv malo iznenadio. No shvatio sam ga kao dobru i lijepu poruku. Samo događanje 1. i 2. veljače me impresioniralo. Dugo nisam bio na skupu s tako puno pozitivne energije. Bezbroj susreta, upoznavanja i dobrohotnosti. Naravno, često se molilo i prizivalo Isusa. Molilo se za mir, za jednakost, za ljudskost. Bilo je i izvrsne duhovne glazbe sjajnih izvođača”, piše Karamarko na Facebooku.

https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/posts/722938509189799

“Naravno da je bilo i politike jer među inim svakako treba spomenuti dvojicu, ovim skupom, nadahnutih govornika – predsjednika SAD-a Joea Bidena i jordanskog kralja Abdullaha. Susreo sam neke poznanike iz političkog života, ali i upoznao nove, među njima i nekoliko kongresmena. Dok čekam zrakoplov, razmišljam o ova dva dana… Možda bi svijet jednom mogao postati bolji i ljepši ako čovjek čovjeku prestane biti vuk”, zaključio je objavu.



Podsjetimo, svake godine, prvog četvrtka u veljači, u Washingtonu se održava Molitveni doručak. Prilika je to za okupljanje američkih i svjetskih političkih lidera, koji ovom tradicijom žele povezati političke ideje i religioznost. Sve je započeo američki predsjednik Dwight Eisenhower 1953. godine, a od tada pozivnica za doručak označava i svojevrstan politički prestiž.

 

 

Komentari