Za dijelove Hrvatske zbog olujnog vjetra upaljen crveni alarm

Twitter

Olujni vjetar jučer je stvarao velike probleme u prometu i prouzručio znatnu materijalnu štetu zbog pada brojnih stabala na automobile i prometnice.

Državni hidrometeorološki zavod i za danas je izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju zbog jake, mjestimice olujne bure.

Narančasto je označio područje riječke, splitske, dubrovačke regije, zapadne obale Istre i Kvarnera, i to zbog jake i vrlo jake bure.

Olujni je vjetar tijekom cijelog jučerašnjeg dana u cijeloj zemlji rušio stabla, nosio crjepove s kuća, ima i oštećenih automobila. Osim u Splitu i u Zagrebu su ozlijeđene dvije osobe.



U Osijeku su porušeni štandovi na tamošnjem Sajmu antikviteta, a oštećena je i nadstrešnica tržnice. U Gospiću su vatrogasci pričvrstili krov kina “Korzo” koji je vjetar gotovo odnio. Bura je u Šibeniku podignula limeni krov i bacila ga na krov susjedne kuće, a u Grebaštici je potopljena jedrilica.

Jak vjetar prouzročio je nestanak električne energije u Karlovačkoj županiji, i to u Ozlju, Karlovcu i Cetingradu, a mjestimice su bile prekinute i telekomunikacije.

Komentari