Marija Selak Raspudić otvorila dušu, otkrila čime se sve bavila u mladosti: ‘Meni je u to doba honorar trebao’

Damjan Tadic/Cropix

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić otkrila je koje je poslove radila za vrijeme studija.

Jedno od njezinih zanimanja iz prošlosti bilo je i novinarstvo – njezina prva, velika ljubav.

“Silno sam voljela taj posao, prvenstveno zbog kreativnosti. Uređivala sam i vodila emisiju mozaičnog i kulturnog spektra i išlo mi je sve bolje. Prijelomni trenutak dogodio se kad sam imala 22 godine. Trebala sam dobiti novu poziciju, preuzeti još veću odgovornost, dobiti pristojna primanja i medijsku vidljivost…To je tako zamamno izgledalo, no, budući da sam u tom trenutku još bila apsolventica, osvijestila sam sebi da ću, ako to napravim, upasti u zamku u koju su upali i mnogi prije mene koji su rano zavoljeli taj posao i zbog kojeg nisu diplomirali.

Da sam prihvatila novi angažman sigurna sam da ne bih završila fakultet. Onda sam dala otkaz i otišla raditi prvi posao do kojeg sam uspjela doći i koji mogu obavljati uz faks, a to je bio onaj spremačice – govori Marija za Teleskop, poentirajući kako je svjesna da to sada malo zvuči kao amerikanizirana životna priča, ali tako je bilo. Svjesna je, kako i onda, tako i sada da je napravila pravu stvar za sebe.



Posao nije bilo lagan, ali to je i nije bilo posebno briga, jer paralelno ga je s fakultetom mogla obavljati pa je čistila i tuđe urede i ispite. U manje od godinu dana položila ih je skoro petnaest i to joj je tada bilo jedino važno.

“Meni je u to doba honorar trebao, dolazim iz velike obitelji i željela sam se osamostaliti, a nikada mi ništa nije bilo servirano, uvijek sam se trebala izboriti za sebe. Radila sam ja i tijekom faksa još sto stvari – od dijeljenja letaka, prodavala sam u trafikama, u dućane sam išla na ispomoć – bila sam ona koja kupi i slaže robu za drugima, radila na degustacijama, zaista sam bila samostalna”, govori poznata članica kluba Mosta.

Komentari