Američka radna skupina objavila dugo očekivano izvješće o NLO-ima: Predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti

pixabay

Američko Ministarstvo obrane prošle je godine u kolovozu utemeljilo radnu skupinu koja je trebala istraživati ‘neidentificirane zračne fenomene’ odnosno NLO-e. Gotovo godinu dana nakon početka rada, radna je skupina objavila izvještaj koji su mnogi jedva čekali.

No, umjesto da u izvještaju napokon otkrijemo što su to američki vojnici i piloti viđali i susretali, u izvještaju se navodi kako ‘američka vlada ne može objasniti 143 od 144 slučaja prijave nepoznatog letećeg objekta’.

Izvještaj je trebao rasvijetliti tajanstvene pojave desetaka letećih objekata koje su američki piloti prijavljivali od 2004. do 2021. godine, ali, kako se navodi u izvještaju ‘nisu imali dovoljno podataka’ kako bi ih nazvali drugačije nego – neidentificirani zračni fenomeni.

Jedini slučaj koji su uspjeli identificirati odnosi se na veliki ispuhani balon.



I dok se u izvještaju navodi kako je ‘neobična’ aktivnost prijavljivana u više navrata, radna skupina dodaje i kako nedostatak podataka čini nemogućim procijeniti radi li se možda o kakvim greškama ili lažnim prijavama.

U ograničenom broju slučajeva, prijavljeni neidentificirani zračni fenomen, čini se, ima neobične letne karakteristike. Točnije, u 18 slučajeva prijavljeni su “neobično kretanje” koje uključuje i veliko ubrzanje. To može biti rezultat greške u senzorima ili krive percepcije osobe koja promatra situaciju te zahtijevaju dodatne ozbiljne analize, stoji u izvještaju.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da se u izvještaju ni jednom riječi ne spominju izvanzemaljci kao izvor tih nerazjašnjenih situacija. No, isto se tako navodi kako bi “fenomen mogao biti iznad vladinih mogućnosti da identificiraju te objekte”. Dodaje se i kako ti fenomeni predstavljaju sigurnosni problem te ih treba dodatno istražiti. Naime, u 11 slučajeva fenomeni su se veoma približili vojnim zrakoplovima, piše Zimo.

Komentari