Bakir Izetbegović: U ovim razgovorima pomoć bi nam dobro došla, ali sigurno ne u reduciranom formatu kojeg predlaže Milorad Dodik

Tom Dubravec/ CROPIX

Bivši član Predsjetništva BiH i aktualni predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović danas je dao intervju u kojem je reagirao na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Što je Milanović napravio?

Podsjetimo, hrvatski predsjednik Milanović je tijekom dana Dodikov prijedlog opisao kao “drobronamjeran no nerealan” istaknuvši kako je jasno da je on usamljen u iznošenju takvih zamisli i da za to nema potporu unutar BiH.

No hrvatski je predsjednik zbog svojih komentara o stanju u BiH u dijelu medija u toj zemlji, a posebice zbog konstatacije da se “ne može slomiti Republiku Srpsku” u ponedjeljak zaradio kvalifikacije kako zvuči poput Dodika. Milanović je ocijenio kako se visokom predstavniku međunarodne zajednice daju prevelike ovlasti.

Također, srpski član predsjetništva Milorad Dodik u nedjelju je izjavio kako je Daytonski sporazum praktično mrtav pa bi trebalo otvoriti nove pregovore o budućnosti BiH. Predložio je da posrednici u tome budu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, hrvatski Zoran Milanović i srpski Aleksandar Vučić.



Odgovor Izetbegovića

Evo i izjave Bakira Izetbegovića: “O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsjedništvu i parlamentu”, kazao je Izetbegović pridružujući se na taj način predsjedatelju Predsjedništva BiH Željko Komšiću koji je Dodikovu zamisao odbacio dan ranije.

Izetbegović nastavlja istom tonu: “U tim je razgovorima dobrodošla potpora prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u reduciranom formatu kojeg predlaže Milorad Dodik”, zaključio je Izetbegović.

 

Komentari