Berlusconi se obratio pristašama iz bolničke sobe: ‘Prvi put u mjesec dana odjenuo sam košulju i sako’

Foto: Twitter

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (86), koji je prije mjesec dana hospitaliziran, u subotu se prvi put obratio svojim pristašama videoporukom iz bolničke sobe.

“Evo me, tu sam za vas, prvi put u mjesec dana odjenuo sam košulju i sako”, rekao je talijanski medijski mogul u unaprijed snimljenom govoru, koji je pušten sudionicima kongresa njegove desničarske stranke Forza Italia.

Na snimci je elegantno odjeven i sjedi za stolom sa stranačkim transparentom i talijanskom zastavom iza sebe. U videoporuci zahvaljuje svojim simpatizerima na potpori te kaže da mu je ona “više od ičega pomogla da preboli vrlo opasnu upalu pluća”.

Berlusconi je 5. travnja primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su liječnici prvo posumnjali na leukemiju.



Prvih tjedan i pol proveo je na odjelu za intenzivnu njegu.

Nadao se da će napustiti bolnicu na vrijeme kako bi mogao sudjelovati na dvodnevnom kongresu svoje stranke, koji je započeo u petak u Milanu, rekao je AFP-u ranije u tjednu izvor iz stranke.

No na kraju je poruku ipak snimio u petak u bolničkoj sobi, izvijestili su mediji.

Berlusconijevi liječnici u srijedu su kazali da je njegovo stanje “stabilno”, no nisu otkrili kada bi mogao biti otpušten iz bolnice.

Forza Italia je partner u koalicijskoj vladi aktualne talijanske premijerke Giorgie Meloni, a Berlusconi, utemeljitelj stranke, još uvijek je njezin predsjednik.

No unatoč tome što je u Senatu, rijetko ga se viđa u javnosti.

U posljednjih je nekoliko godina bio hospitaliziran više puta, od čega jedanput 2020., nakon što je obolio od Covida-19.

Komentari