Biden dobio podršku Clintonovih: Treba nam pravi predsjednik, a ne netko tko ga glumi

Hillary Clinton u utorak je objavila da podupire demokratskog kandidata Joea Bidena na predsjedničkim izborima koji će se održati 3. studenoga uputivši ujedno kritiku aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu.

“Želim se pridružiti svima koji vas podupiru kako biste postali naš predsjednik”, rekla je bivša državna tajnica koja je na predsjedničkim izborima 2016. bila poražena od republikanskog milijardera.

“Pomislite samo kako bi bilo da imamo predsjednika koji bi ne samo slušao znanost i dao prednost činjenicama a ne izmišljotinama, nego bi nas ujedinio, pokazao suosjećanje i pažnju kakvi su nam potrebni od našeg predsjednika, za što je Joe Biden primjer”, dodala je u prigodi okruglog stola koji se održao putem videoveze i prenosio putem interneta.

‘Treba nam pravi predsjednik, a ne netko tko ga glumi’, kaže Clinton

“Pomislite kako ti bilo da imamo pravog predsjednika a ne tek nekog tko ga glumi na televiziji”, dodala je smjerajući na svog bivšeg protukandidata Donalda Trumpa.



“Voljela bih da vi sada budete predsjednik”, rekla je obraćajući se svom “prijatelju”. Joe Biden je bio potpredsjednik Baracka Obame (2009. – 2017.) dok je ona bila američka državna tajnica (2009. – 2017.) i tijekom njezine predsjedničke kampanje.

“Jedva čekam da to postane, učinimo li sve da podupremo takvu vrstu ljudi koje bismo htjeli vidjeti u Bijeloj kući kako bi dokinuli prijezir ne samo američkih vrijednosti, nego i američkih institucija, vladavine prava i toliko drugih stvari koje su posrijedi, zbog njezina sadašnjeg stanara Donalda Trumpa”, rekla je Hillary Clinton.

Joe Biden joj je zahvalio na potpori koju mu je javno pružila u prigodi okruglog stola o utjecaju covida-19 na žene.

Komentari