BiH: Tvrtka iz Posušja Vokel opremila bolnice u donatorskoj akciji

Izvor: Vokel

Prateći donacije bolničkim ustanovama, iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar nam je rečeno kako je društvo Vokel opremilo 20 sanitarnih jedinica SKBM-a suvremenim, beskontaktnim, senzorskim i higijenskim baterijama s baterijskim napajanjem njemačkog proizvođača Grohe (česmama,), a sve u svrhu prevencije širenja pandemije koronavirusa.

Iz Vokela poručuju kako su već prije dva tjedna započeli donatorsku akciju znatnog unaprjeđenja higijenskih standarda u 13 bolničkih i 6 zdravstvenih ustanova u BiH ali i Hrvatskoj.

Kako doznajemo, baterijama je opremljeno 200 sanitarnih jedinica u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Livnu, Brčkom, Bijeljini, Novoj Biloj, Prijedoru, Jajcu, Orašju, Splitu i Dubrovniku te domovi zdravlja u Širokom Brijegu, Trebinju, Grudama, Jajcu, Tomislavgradu i Imotskom. S bolnicom u Banja Luci je, sukladno njihovom zahtjevu, dogovoreno donatorsko sudjelovanje.

Iz Vokela je poručeno kako je prioritet u akciji bila efikasnost donacije, te su upravo zbog toga bolnice i domovi zdravlja opremljeni proizvodima koji znatno unaprjeđuju higijenske standarde i pomažu borbu protiv virusa, upravo na onim mjestima gdje je širenje virusa najizglednije i najpogubnije, a sve u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.



Iz Vokela doznajemo kako se u sklopu akcije očekuju i velike količine medicinske opreme koja je već u avionskom prijevozu, prije svega maski, zaštitnih odijela, rukavica i zaštitnih naočala od provjerenog proizvođača, te će medicinska oprema biti namijenjena SKB-u Mostar koji se trenutno suočava s najvećim manjkom opreme, a velikim brojem pacijenata te građanima Posušja, gdje se nalazi i sjedište firme.

Dio medicinske opreme namijenjen je i staračkim domovima.

Vrijednost akcije prelazi 150 000 konvertibilnih maraka, a s obzirom na granične barijere, novouvedene mjere i povećanu potražnju, akcija je realizirana u rekordnom roku, gdje je Vokel svim bolnicama i domovima zdravlja uz baterije osigurao i ugradnju navedenih baterija koje su instalateri ugradili volonterski.

Vokel istiće kako kontinuirano, u 30 godina postojanja, humanitarno pomaže diljem BiH, Hrvatske i šire, ali svoje aktivnosti humanitarnog karaktera, u što većoj mjeri, pokušava ostaviti za sebe i one kojima pomaže, što unatoč željama, a radi transparentnosti, nije uvijek moguće piše I. Ćubela za Hercegovina.info.

Komentari