BIZARNO Austrijski učitelji dobili otkaz zbog odbijanja nošenja maski, u Švicarskoj tipu zabranili ulazak u dućan na pet godina

Ilustracija

Otpušteno je troje austrijskih učitelja koji su ustrajno odbijali nositi FFP2 maske, piše u subotu Kronen Zeitung.

U međuvremenu u Švicarskoj, kupcu koji je odbio nositi masku, zabranjen je ulaz u trgovački lanac Migros na pet godina.

Zamor zbog koronavirusa raste u obje zemlje s prosvjedima koji se odvijaju protiv ograničenja – zatvaranja trgovina i restorana te obveznog nošenja maski.

Troje ih je ipak pristalo nositi maske

Po jedan učitelj iz okruga Freistadta, Voecklabrucka te grada Welsa u Gornjoj Austriji otpušteni su nakon što se nije uspjelo pronaći rješenje u razgovorima s vlastima, navodi list.



“Uloženo je puno napora da ga se uvjeri da se pridržava higijenskih i preventivnih mjera, ali svi su bili uzaludni”, reklo je savezno ministarstvo obrazovanja o učitelju u Freistadtu za Kronen Zeitung. Još troje učitelja iz Freistadta, Braunaua i Steyra uspjelo se uvjeriti da nose maske pa su zadržali svoja radna mjesta, dodaje list.

Bizaran slučaj iz supermarketa u Luzernu

Austrija je 25. siječnja postrožila pravila i tražila da se nose maske FFP2, koje filtriraju čestice, umjesto ranije dopuštenih pamučnih maski. U Švicarskoj, gdje je nošenje maski obvezno u zatvorenom prostoru, samoproglašeni ‘pobunjenik protiv koronavirusa’ pokušao je ući u supermarket u Luzernu bez maske.

Više puta je odbio staviti masku i na kraju je uhićen. Muškarcu, čiji identitet nije poznat, zabranjen je ulazak u trgovine u vlasništvu tvrtke Migros, poput trgovine SportXX i trgovine namještaja Micasa.

“Ako je kupac nerazuman, postane nasilan, prijeti i ometa poslovanje, Migros Luzern zadržava pravo izdavanja zabrane”, rekao je glasnogovornik za švicarske novine 20 Minutes, piše Telegram.hr 

Komentari