Christian Schmidt podržao inicijativu Otvoreni Balkan

Armin Durgut/PIXSELL

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt podržao je inicijativu “Otvoreni Balkan”, ocjenjujući da je regionalna suradnja neophodna i da svi trebaju raditi zajedno na sudjelovanju u tom projektu.

Svi zajedno moramo shvatiti da identitet treba zadržati, ali moramo se dogovoriti da ekonomske prepreke prevladamo, rekao je Schmidt 4. listopada na otvaranju 21. Beogradskog ekonomskog foruma.

Schmidt je, povodom komentara da je Otvoreni Balkan “nešto što su Srbi napravili”, rekao da nije pitanje tko je što učinio, “nego što ja mogu iskoristiti kao prednost iz toga u ekonomskom smislu”, piše Radio Slobodna Europa, a prenosi Dnevnik.ba.

Predsjednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da brzina europskih integracija nije kakvu Srbija zaslužuje, ali da će reforme biti nastavljene, istakavši da se politička pitanja ne mogu odvojiti od velikog ekonomskog uspjeha koji je Srbija ostvarila.



“EU ima unutarnje strukturne turbulencije koje su možda glavni razlog što brzina kretanja ka članstvu nije onakva kakvu zaslužujemo i očekujemo”, rekao je Dačić, dodajući da Srbija zbog toga “ne sjedi prekriženih ruku i ne pada u očaj”.

Komentari