Dječak (5) je umro nakon što su ga baka, teta i tetak mjesecima mučili na najgore moguće načine

Foto: Uprava za zatvore Zapadne Virginije

Kada je zaprimljen u bolnicu, krvario je iz mozga i očiju, bio je prekriven modricama, a uočen je i niz ozljeda genitalija.

Keaton Boggs, star samo pet godina, u ožujku prošle godine doveden je u bolnicu u američkoj Zapadnoj Virginiji s jezivim ozljedama. Uz, kako su liječnici opisali, teške i nepovratne traume glave, imao je brojne modrice i posjekline na području genitalija. Od posljedica ozljeda preminuo je dva kasnijie.

Policija, koja je pozvana čim je dječak doveden u bolnicu, pokrenula je istragu, no njegova baka Michelle Boggs, teta Chasitiy Wodzinski i tetak Peter Wodzinski tvrdili su da si je dječak sam nanio ozlijede, prenosi Daily Mail.

Svo troje je uhićeno, protiv njih je podignuta optužnica za ubojstvo djeteta od strane skrbnika, no i 48-godišnja baka, i 32-godišnji tetak i 29-godišnja teta na prvom su saslušanju tvrdili da nisu krivi.



Strašni detalji

Na sudu su izneseni i jezivi detalji ozljeda koje dječak trpio, a za koje njegova obitelj tvrdi da si ih je sam nanio. U trenutku kada je doveden u bolnicu, dječak je krvario iz mozga i očiju, na glavi i licu bio je niz masnica, nagnječenja i modrice je bilo i na području ključne kosti i vrata. Na penisu dječaka je otkriven rez dug četiri centimetra, a ozlijede su uočene i na njegovim testisima te unutarnjoj strani bedra. Među brojnim ozljedama bilo je i starih i novih.

Tužiteljstvo tvrdi i kako su skrbnici sve surovije zlostavljali dječaka tijekom više mjeseci, a u to vrijeme su preskakali obvezne preglede kod liječnika, a tragove zlostavljanja su prekrivali šminkom.

Za dječaka su se počeli brinuti u lipnju 2019., nakon što mu je otac preminuo od predoziranja, a zbog ovisnosti skrbništvo je oduzeto i majci, Jessiki Bishop Halt. I godinu dana nakon što se skinula s droge, baka Michelle nije joj dopuštala da vidi svog sina. Nekoliko tjedana prije smrti, zatražena je kontrola socijalne službe.

Na saslušanju, sudac je udovoljio zahtjevu obrane da se optuženima sudi zasebno. Suđenje Peteru počinje 1. ožujka, a suđenje teti i baki počinje 29. ožujka odnosno 19. travnja. Ako ih osude, prijeti im doživotni zatvor. Tužiteljstvo, čini se, želi uvjeriti sud kako je rodbina pokušavala prikriti zlostavljanje i činila sve da izgleda kao da se dječak sam ozljeđivao, no jedan od odvjetnika obrane navodno je odbacio tu tezu, prenosi Net.hr.

Komentari