Francuska: Prikupljeno 250.000 eura za Ukrajinu

Foto: Facebook

Na dražbi organiziranoj u Francuskoj, na kojoj su se nudili predmeti od kozmetičkog kovčežića Catherine Deneuve do kape člana Daft Punka, prikupljeno je 250.000 eura za Ukrajinu, priopćila je zaklada supruge ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Američki glumac Tom Hanks darovao je pisaći stroj iz svoje osobne kolekcije, a Natalie Portman postere za ovu dražbu koju je francuski filmski redatelj Michel Hazanavicius organizirao za kuću Artcurial.

Među pedesetak lotova bio je i ručni sat koji je Jean Dujardin nosio u filmu “OSS 117” te nagrada Cezar za najbolju režiju dodijeljena Jacquesu Audiardu 2010. za film “Prorok” kao i Michelu Hazanaviciusu za “Umjetnika” 2012.

Polovica prikupljenog iznosa uplaćena je UNITED24, platformi za prikupljanje donacija koju je ustanovio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, a druga polovica zakladi prve dame Olene Zelenske.



Dio novca prikupljenog na toj dražbi održanoj 1. prosinca namijenjen je bolnici u gradu Izjumu, na istoku Ukrajine, razorenom u ruskoj agresiji.

Komentari