Hrvatski eurozastupnik koordinator EPP-a za zdravstvo: “Ostajem predan poboljšanju zdravstvene skrbi”

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Zastupnik u EU parlamentu Tomislav Sokol izabran je za koordinatora Europske pučke stranke (EPP) za zdravstvo i u parlamentu će biti ključna osoba zadužena za definiranje i jačanje europskih zdravstvenih politika te praćenje njihove provedbe.

– Moj zadatak kao ključne osobe EPP-a za područje zdravstva je razvijati politike kojima ćemo poboljšati javno zdravstvo u EU i unaprijediti kvalitetu života naših građana. U skladu s tim, osobito ću biti posvećen poboljšanju jednakog pristupa zdravstvenoj zaštiti, da svi građani u EU imaju pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama s ciljem smanjenja postojećih nejednakosti između različitih država članica. Također, moj rad će biti usmjeren prema rješavanju pitanja kao što su nestašice lijekova, prevenciji bolesti te promicanju prekogranične zdravstvene suradnje, poručio je Tomislav Sokol.

Revizija propisa EU-a o lijekovima

– U kontekstu nadolazeće revizije propisa EU-a o lijekovima, jedan od mojih glavnih prioriteta će biti stvaranje uvjeta kojim ćemo omogućiti istraživanje i razvoj novih i inovativnih lijekova u EU, budući da trenutno zaostajemo u tom području za ostalim velikim silama poput SAD-a. Ostajem predan poboljšanju zdravstvene skrbi, kako na EU razini, tako i u Hrvatskoj te vjerujem da ćemo postići važne ciljeve i pridonijeti zdravlju naših građana, dodao je.



U svom intenzivnom i dugotrajnom radu u području zdravstva zastupnik Sokol daje svoj maksimalan profesionalni doprinos budući da su zdravstvene teme usko povezane uz njegovo područje interesa što su prepoznale i njegove kolege iz EPP-a, izabravši ga za koordinatora EPP-a u novoosnovanom SANT odboru, stoji u priopćenju ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Komentari