Jair Bolsonaro zaprijetio da neće prihvatiti rezultate izbora: Mogu biti uhićen, ubijen ili ću pobijediti

Screenshot: YouTube

Desno orijentirani brazilski predsjednik Jair Bolsonaro za vikend je dao intervju koji su prenijeli gotovo svi svjetski mediji, a govori o njegovim mogućim putevima nakon što se održe sljedeći izbori.

Evo što je sve kontroverzni Bolsonaro rekao: “Imam tri alternative za svoju budućnost: biti uhićen, ubijen ili pobijediti ”, rekao je u komentarima na sastanak evanđeoskih vođa. Bolsonaro je kasnije dodao da prva opcija ne dolazi u obzir. “Nijedan čovjek na Zemlji neće mi prijetiti.”

Bolsonarov komentar došao je dok je dovodio u pitanje brazilski sustav elektroničkog glasovanja i zaprijetio da neće prihvatiti rezultate predsjedničkih izbora sljedeće godine. On je pozivao na usvajanje tiskanih računa, rekavši da su elektronički glasački listići podložni prijevarama.

Vjerojatno će izgubiti, ali neće priznati rezultate izbora

Bolsonaro u većini anketa zaostaje za bivšim ljevičarskim predsjednikom Luisom Inaciom Lulom da Silvom. Na sastanku s evanđeoskim vođama, Bolsonaro je ponovno kritizirao brazilski izborni sud:



“Imamo predsjednika koji niti želi niti izaziva raskid, ali sve ima ograničenja u životu. Ne mogu nastaviti živjeti s ovim – rekao je. Čelnik brazilskog izbornog suda TSE rekao je u srijedu da nema problema sa sustavom elektroničkog glasovanja, nazvavši raspravu o usvajanju tiskanih listića “gubitkom fokusa”.

Bolsonaro je također pozvao evanđeoske vođe da se pojave na planiranim marševima u cijeloj zemlji koji će ga podržati 7. rujna. Brazilski veliki evanđeoski glasački blok bio je ključan za Bolsonarovu pobjedu na izborima 2018. godine.

Komentari